Mansur Yavaş İlk İcraatını Açıkladı

Son dakika haberi: Mansur Yavaş , kesin olmayan sonuçlara göre Ankara'da yüzde 50.91 oy aldı. En yakın rakibi Mehmet Özhaseki ise 47,1 'de kaldı. Kesin olmayan verilere göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı 'nı kazanan Mansur Yavaş , ilk icraatını açıkladı.

Mansur Yavaş İlk İcraatını Açıkladı

YSK tarafından açıklanan resmi olmayan sonuçlara göre Ankara' da Mansur Yavaş Belediye Başkanlığını kazandı. Zafer sonrası Yavaş ilk icraatını açıkladı.

Seçimden sonra Cumhuriyet Gazetesi 'nden Sertaç Eş 'e konuşan Mansur  Yavaş, Ankara halkının isyanını dile getirdiğini, AK Parti 'nin yürüttüğü kampanya nedeniyle oy kullanmayacak olanların da oy kullandığına dikkat çekerek, "Bazı seçmen bu çirkin saldırılar ve düzeysiz söylemler nedeniyle oyunun rengini değiştirdi" ifadelerini kullandı.

İLK İCRAATINI AÇIKLADI

Seçimden önce meydanlarda , ilk icraatının ,makam araçlarını azaltmak olacağını söyleyen Yavaş şu ifadeleri kullandı:

"Söz vermiştim, makam araçlarını azaltacağım. Bu çakarların ortadan kaldırılmasını sağlayacağım. Başka bir sorun... Asfalt katılım payı nedeniyle hacizler yaşanıyor. Bunu tüm Ankaralılar biliyor ve yaşıyor. Yine söz vermiştim, bu hacizleri kaldıracağız. Ayrıca bir an önce Ankara'nın ekonomisinin kalkındırılması, işsizliğin azaltılması için ne mümkünse onu ele alacağız ve çalışmaya başlayacağız."

SONUÇTAN EMİN

Mansur  Yavaş yaptığı açıklamada, sonuçtan emin olduğunu söylerken, bunun rahatlığını yaşadığını dile getirdi.

KİMSE CESARET EDEMEZ

Yavaş, 31 Mart gecesi Anadolu Ajansı'nın İstanbul'da 13 saatten fazla bir süre veri akışını durdurmasını da şöyle yorumladı: "AA her seçim bunu yapıyor. Geçen seçimlerde yaşananları herkes biliyor. İstanbul'da veri akışı durduruldu, herkes gördü. Ankara'da da iki saat veri akışını durdurdu. Seçim sonuçlarının sağlıklı duyurulması için AA ve YSK bu işi yeniden ele almalı ve düzenlemeli."

CHP'li siyasetçi, oy versin vermesin herkesin mutlu olduğu bir döneme girildiğini belirterek ayrıştırma ve ötekileştirme döneminin bittiğini dile getirdi.

Yavaş, belediye meclisinde 'CHP azınlıkta' denerek engelleme imalarının hatırlatılması üzerine şu ifadeleri kullandı: "Onlar önemli değil. Ankara halkına hizmet etmemizi kimse engelleyemez. Bunun sorun olacağını sanmıyorum. Eskişehir örneği var ortada. Kimse hizmeti engellemeye cesaret edemez."

KAMUBULTENİ.C