KYK Borçları İçin En Çok Merak Edilen Başlık

KYK borçları ile ilgili en çok araştırılan yeni konu. Borçları vergi dairelerine devredilenler kapsama alınacak mı? İşte detaylar.

KYK Borçları İçin En Çok Merak Edilen Başlık

KYK borçları ile ilgili kfaya takılan soru.

Üniversite okuduğu zaman durumu olmadığı için KYK kredisi alan gençler , üniversiteyi bitirdikten sonra hayata borçla başladı. KYK borçlarının silinmesi talebi ise yıllardır gündemde. Ancak bu konuda , yapılandırma dışında herhangi bir adım atılmadı. Ancak KYK borcu olan gençleri sevindiren müjde geçtiğimiz gün geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Plan Bütçe Komisyonu 'nda yaptığı açıklamada KYK borçları için bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bu açıklama milyonlarca genci sevindirdi. Gençler şimdi de çalışmanın içeriğinin ne olacağını araştırmaya başladı.

SİLİNECEK Mİ ? YAPILANDIRILACAK MI ? FAİZLER Mİ SİLİNECEK?

Berat Albayrak 'ın KYK borçları ile ilgili sevindiren açıklaması sonrası gençler, KYK borçlarının tamamının mı silineceğini , yoksa sadece faizlerin mi silineceğini araştırmaya başladı. 

Konu ile ilgili bilgi geçtiğimiz gün gelmişti. Açıklamada ana paranın silinmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı , faizlerin silinmesi ve kalan paranın yapılandırılmasının gündemde olduğu bildirildi. Yapılandırma kapsamında taksit sayısı arttırılacak ve gençlerin her ay ödeyeceği taksit tutarı, ödenebilecek seviyede olacak. 

DÜZENLEME NE ZAMAN?

Berat Albayrak yaptığı açıklamada çalışmaların devam ettini söyledi. Çalışmalarla ilgili net bir tarih verilmedi. Ancak TBMM Genel Kurulu 'nda önümüzdeki hata başlayacak bütçe görüşmelerinde konunun gündeme gelmesi ve detayları belli olması bekleniyor. 

KAFA KARIŞTIRAN KONU

Bilindiği üzere KYK borcu , üniversite bittikten 2 yıl sonra ödeniyor. 2 yıl geçtikten sonra ödeme yapmayan ve borç ertelemesi yapmayanların borçları vergi dairelerine aktarılıyor. Vergi daireleri ise bildirim yaptıktan sonra ödeme yapmayanlara e haciz uyguluyor. 

Son bilgilere göre 200 binden kişinin banka hesaplarına e haciz uygulandı. 

KYK borçları ile ilgili yürütülen çalışmalardan bu vatandaşlar da faydalanmak istiyor. Bu konuda henüz bir açıklama gelmedi. Ancak düzenlemenin bu gençleri de kapsaması bekleniyor.

Peki sizce KYK borçları silinsin mi yoksa sadece faizler mi silinsin? Ankete katılmak için TIKLA-KATIL

Yorumlarınızı aşağıdaki kısımdan yapabilirsiniz.

KYK BORÇLARI HAKKINDA BİLGİ GELDİĞİNDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN