Kılıçdaroğlu TBMM'de Açıkladı: Asgari Ücret Net 2 Bin 200 TL Olacak

Son Dakika! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren CHP'li Belediyelerin tamamında asgari ücretin 2 bin 200 TL'ye çıkarılacağını, 31 Mart yerel seçimlerden sonra CHP'ye geçecek belediyelerde de asgari ücretin düzenleneceği ve ilgili rakama yükseltileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu TBMM'de Açıkladı: Asgari Ücret Net 2 Bin 200 TL Olacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri devam ederken , partisi adına söz aldı. Burada ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda asgari ücret pazarlıklarını da hatırlatarak, CHP'nin tüm belediyelerinde asgari ücretin 2 bin 200 TL'ye çıkarılacağını, yerel seçimler sonucu başka partilerden CHP'ye geçecek belediyelerde de asgari ücretin 2 bin 200 TL'ye çıkarılacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nin olduğu tüm belediyelerde asgari ücret 2 bin 200 TL olacak, daha önce bunlar düşük rakam göstermişlerdi biz 1500 TL olacak demiştik ve 1500 TL olmuştu. Bizim belediyeler ve kazanacağımız belediyelerde asgari ücret net 2 bin 200 TL olacak birinci önceliğimiz bu, bize ait olmayan ama kazanacağımız belediyelerde kimsenin işine son vermeyecek, kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız, çalıştığı sürece tüm işçilerimizin arkasında olacak. Biz asgari ücreti net 2 bin 200 TL yapacağız, yeni belediyeler aldığımız zaman da o belediyelerde asgari ücret 2 bin 200 TL olacak, bunun garantisi benim.' dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA