Kamuya Akraba Atamaları Yasaklandı

Taliban, kamuya akraba atamalarını yasakladı. Yapılan akraba atamaları ise iptal edilecek.

Kamuya Akraba Atamaları Yasaklandı

Önce Afganistan'da yönetimi ele geçiren ardından kadınlarla ilgili aldığı kararlarla büyük tepki çeken Taliban´dan yeni bir karar geldi. Taliban kamuya akraba atamalarını yasakladığını duyurdu.

BBC Türkçe´de yer alan son dakika açıklamasında, Taliban’ın lideri Hibatullah Akhundzada hükümet yetkililerinin aile üyelerinin kamuya atanmasının yasaklandığını duyurdu. Haberde şimdiye kadar yapılan atamalarda yakınlık tespit edilirse atamaların iptal edileceği belirtildi.

Taliban, 2021 yılında Afganistan'da yönetimi ele geçirerek ülkede batı yanlısı üst düzey bazı kurumlardaki kişileri görevden almıştı. Birçok yönetici ülkedeki bu kaostan kaçarken devlet kurumlarına tecrübesiz kişiler gelmişti.  Aile ilişkileri nedeniyle atanan bu kişiler tepkilere ise bölgede oldukça sert tepkiye neden olmuştu.

Peşaver’de bulunan Afgan İslami Haber Ajansı'nın tarafından aktarılan haberde yönetim kadrolarına oğulların atandığı ve bunun oldukça ağır tepki çektiği bildirildi. Olaylar sonrası konu ile ilgili kararname hazırlandığı ve kararnameden sonra artık kamuya akraba atamalarının durdurulacağı, yapılan atamaların da iptal edileceği bildirildi.