Kadir Şeker'e Verilen Hapis Cezası Hakkında Son Dakika Gelişmesi: Savcılık İtiraz Etti

Son dakika haberi: Hakkında 12 yıl 6 ay hapis cezası verilen Kadir Şeker için savcılık itirazda bulundu.

Kadir Şeker'e Verilen Hapis Cezası Hakkında Son Dakika Gelişmesi: Savcılık İtiraz Etti

Son dakika : Kadir Şeker 'e verilen cezaya itiraz.

Kütüphaneden çıkıp evine giderken , sevgilisini darp ettiğini düşündüğü kişiye müdahale eden ve onu engellemek isterken öldüren Kadir Şeker hakkında 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Geçtiğimiz gün verilen ve tepki çeken karar sonrası flaş bir gelişme yaşandı. Edinilen son dakika bilgilerine göre savcılık, verilen cezaya itiraz etti. 

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde 14 Ekim'de görülen karar duruşmasında savcı tekrarladığı mütalaasında, Şeker'in "haksız tahrik altında kasten adam öldürme" suçundan cezalandırılmasını ve haksız tahrik indiriminin en üst seviyeden uygulanmasını talep etmişti.

Mahkeme ise Şeker'in "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasına, cezanın haksız tahrik indirimiyle 15 yıla, iyi hal indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürülmesine karar vermişti.

İTİRAZ GELDİ

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, dosya kapsamı, deliller ve olayın oluş şekli değerlendirildiğinde Şeker'e verilen haksız tahrik indiriminin en üst sınırdan uygulanması gerektiği talebiyle Konya Bölge Adliye Mahkemesine itirazda bulundu.

İtiraz, üst mahkeme tarafından değerlendirilecek. Değerlendirme uygun görülürse ceza miktarı düşebilir.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA