Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz Kimdir?

Resmi Gazete 'de yayımlanan karar ile Kadir Has Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz atandı.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz Kimdir?

Kayseri Kadir Has Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz 'in ataması yapıldı.

Resmi Gazete 'de bugün yayımlanan ve yürürlüğe giren kararda 11 üniversiteye Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Rektör ataması yapıldı.

PROF. DR. MERYEM SONDAN DURUKANOĞLU FEYİZ KİMDİR?

1963 yılında Trabzon 'a bağlı Of İlçesinde dünyaya gelen Prof. Dr. M. Sondan Durukanoğlu Feyiz, 1989’da İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü ’nden mezun oldu.

1992  senesinde Wisconsin Üniversitesi’nde Fizik alanında Yüksek Lisans yapan Feyiz,  Kansas Eyalet Üniversitesi’nde Fizik Bölümü’nde Doktorasını 1999 yılında aldı.  2000 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yardımcı doçent doktor olarak göreve başlayan Feyiz; 2006 yılında aynı üniversitede doçent, 2011 yılında Sabancı Üniversitesi’nde profesör oldu.

Halen, Prestijli Bilimsel Fizik Dergileri için Hakemlik, TÜBİTAK Araştırma Projeleri için Panelist ve Hakemlik yapan, aynı zamanda Sürdürülebilir İş Ödülleri Jüri Üyesi olan Prof. Dr. M. Sondan Durukanoğlu Feyiz; 2018 yılında Kadir Has Üniversitesi Rektörlüğü’ne atandı.

1991 yılında Milli Eğitim Bakanlığı yurt dışı öğrenim bursu ile Fizik alanında tek kadın bursiyer olan Feyiz (1991-1995), TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programı – BİDEP Bursu ve TÜBA Ders Kitabı Çeviri Ödülü (2010) sahibidir.

Kamubulteni.com  | Ankara