Kabine Sonrasında Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar

Kabine Sonrasında Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar

Kabine Sonrasında Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Beştepe'de kabinesini topladı. Yaklaşık 4 saat süren kabine toplantısı az önce sona erdi ve kabine sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. 

Eğitim ile ilgili olarak konuşmasına başlayan Erdoğan 2021 yılı sonunda mesleki eğitim merkezlerinde yapılan değişiklik ile birlikte, daha öncede 159 bin olan mesleki eğitim merkezlerindeki kayıt sayısının şu anda 910 bine ulaştığını bu rakamında yıl sonunda 1 milyona dayanacağını duyurdu. Erdoğan, ayrıca mesleki ve teknik liselerin daha cazip hale getirilmesi için yeni düzenlemeler yapacaklarını da sözlerine ekledi. 

Bartın maden kazası inceleniyor

Bartın'da yaşanan maden kazasına dikkat çeken Erdoğan, yaşanan kaza ile ilgili iş güvenliğinden teknik eksiklere kadar her konunun incelendiğini ve ortaya çıkacak sonuçlara göre gerekenin yapılacağını belirtti. Erdoğan ayrıca Bartın'daki benzeri kazaların önüne geçmek için atılacak adımlar arasında bölgede madenciliğe özel bir meslek lisesi açma projesinin de bulunduğunu sözlerine ekledi.

Gerekirse yasal düzenleme ise isim değiştirilecek

Geçtiğimiz günlerde Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın yaptığı açıklamalar değinen Erdoğan, "Sınır ötesi operasyonlara iftira atan Tabipler Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir. Gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin de değiştirilmesini sağlayacağız. Ülkesine ve ordusuna alçakça iftira eden şahsın başındaki Türk'le ile başlamasının milletin her ferdini rahatsız ettiğine inanıyorum. Bu çerçevede ilgili bakanlarımıza Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırması talimatı verdik. Terör örgütü destekçileri buralardan temizleyerek bu yapıları kuruluş amaçlarına uygun faaliyetlere yoğunlaştırmakta kararlıyız." ifadelerini kullandı.