İşte Yeni Askerlik Görüşmelerinin Başlayacağı Saat (Af, nafaka, hal yasası, 3600'de süreç belli oluyor. EYT gündemde yok)

Yeni askerlik sistemi görüşmeleri bugün TBMM Genel Kurulu 'nda başlıyor. İşte yeni askerlik görüşmelerinin başlayacağı saat ve sonrasındaki süreç ile ilgili bilgi.

İşte Yeni Askerlik Görüşmelerinin Başlayacağı Saat (Af, nafaka, hal yasası, 3600'de süreç belli oluyor. EYT gündemde yok)

Yeni askerlik sistemi bugün meclise geliyor.

TBMM Genel Kurulu , 10 günlük bayram tatilinden sonra bugün toplanıyor. Bayramdan önce yürürlüğe girmesi beklenen yeni askerlik sistemi de bugün TBMM Genel Kurulu gündemine alınacak. Af, ek gösterge, nafaka ve hal yasası için tarih ise , yeni askerlik sisteminin görüşülmesinin ardından netleşmeye başlayacak. 

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan önceki gün yaptığı açıklamada , Askeralma Kanun teklifinin Salı ügnü TBM Genel Kurulu 'na geleceği ve Genel Kurul 'da görüşülmeye başlanacağını söyledi.

GENEL KURUL SAAT KAÇTA TOPLANACAK?

TBMM Genel Kurulu bugün saatler 15.00 'ı gösterdiğinde toplanacak. Konu ile ilgili son oturumda Başkan "Gündemimizde başka bir iş bulunmadığından, denetim konuları ve kanun teklifleri ile komisyonlardan gelen diğer işleri sırasıyla görüşmek için 11 Haziran 2019 Salı günü saat 15.00’te toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum." ifadelerini kullandı.

DİĞER KANUN TEKLİFLERİ İÇİN TARİH NETLEŞECEK

Askeralma kanun teklifinin bu hafta TBMM Genel Kurulu 'nda görüşülmesi bekleniyor ve görünün o ki bir günde bu kanun TBMM 'den geçmeyecek. Salı, Çarşamba ve Perşembe günü yapılacak Genel Kurul görüşmelerinde Askeralma Kanun Teklifinin ayrıntılarının görüşülmesi bekleniyor. 

Bu kanun teklifinin geçmesinin ardından mahkumlara af, ek gösterge, nafaka, hal yasası gibi yasaların sıraya alınarak komisyonlardan TBMM Genel Kurulu 'na gönderilmesi bekleniyor. 

Ancak bu kanunların Meclise 23 Haziran seçimlerinden önce gelmesi beklenmiyor. Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili herhangi bir konu da şuan TBMM Genel Kurulu 'nda yok.

Kadın-erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için TIKLA

SÜREÇTEN BİLDİRİMLE ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN