İşte Adalet Bakanlığı CTE 10 Bin Kamu Personeli Alımı Kadro Dağılımı

CTE 2019 yılında en az lise mezunu adaylar arasından KPSS 70 şartı ile 10 bin personel alımı yapacak. İşte alım yapılacak kadrolar ve beklenen kadro dağılımı.

İşte Adalet Bakanlığı CTE 10 Bin Kamu Personeli Alımı Kadro Dağılımı

CTE 2019 yılında 10 bin yeni kamu personeli alacak.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz tarafından geçtiğimiz gün TBMM Genel Kurulunda açıklama geldi. Yılmaz yaptığı açıklamada CTE bünyesine 10 bin yeni personel alımı yapılacağını söyledi.

Şaban Yılmaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Yaklaşık 61 bin civarında personelle hizmetlerimizi yürütmekteyiz. Şu anda da alım aşamasında 7.500 kişilik bir dilimimiz var. Onunla beraber toplamda -aşağı yukarı- 68-69 bin civarında bir çalışanımız olacak. Bunlar da işte bir kısmı yönetici, uzman, destek personeli gibi birimlerden oluşuyor. Tabii, bizim uzman personel de psikolog, sosyolog, sosyal çalışmacı gibi, öğretmen gibi unvanlardan oluşuyor. 2019 yılı içerisinde de 10 bine yakın yeni bir personel alımı yapmayı planlamaktayız."

KADRO DAĞILIMI NASIL OLACAK?

CTE bu yıl 7 bin 467 personel alımı yaptı. Yapılan bu alımda kadro dağılımı şu şekildeydi:

6.681  infaz ve koruma memuru,  49 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi),  223 diğer sağlık personeli (sağlık memuru),   185   teknisyen,  266  destek personeli (şoför),  42  destek personeli (aşçı),  21 destek personeli (kaloriferci)

Yeni alımda sayı 10 bin olursa en az 8 bin infaz koruma memuru, 100 civarı katip, 400-500 sağlık personeli, 300-400 teknisyen, 500 şoför, 100 açı, 100 kaloriferci alımı yapılması bekleniyor.

ALIM NE ZAMAN OLACAK?

CTE 2018 yılı kamu personeli alımı ilan tarihi açıklanmadı. Ancak bu yıl ve geçtiğimiz yıl yapılan alımlara baktığımızda CTE 'nin Mart-Nisan aylarında ilan yayımlaması bekleniyor. Bu yıl yapılan 7 bin 400 'lük alım için mülakat sonuçlarının tamamı henüz açıklanmadı. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz yeni personel alımı için CTE 'nin çalışmalara başlaması bekleniyor.

CTE' de bulunan kaynaklarımızdan personel alımı bilgisi gelir gelmez Kamubulteni.com olarak takipçilerimizle paylaşacağız. İlan yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubultteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

BAŞVURUSU DEVAM EDEN MEMUR-PERSONEL-ASKER  ALIMLARI İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara --ÖZEL HABER