İstanbul Seçimleri ile İlgili Son Dakika Gelişmesi: 100'den Fazla Görevli..

İstanbul seçimleri ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Edinilen son dakika bilgilerine göre 100 'ün üzerinde sandık kurulu başkanı ile görevlisi hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Seçimleri ile İlgili Son Dakika Gelişmesi: 100'den Fazla Görevli..

İstanbul seçimleri ile ilgili son dakika gelişmesi.

Edinilen son dakika bilgilerine göre Maltepe, Kadıköy ve Ataşehir 'de sandıklarda usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin bir suç duyurusunda bulunuldu. Yapılan suç duyuruları kapsamında 32 ayrı soruşturma başlatıldı

Ayrıca Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada 100'ün üzerinde sandık kurulu başkanı ve üyesi "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

AK PARTİ 'DEN AÇIKLAMA

Ali İhsan Yavuz yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

  • İki yıl öncesinden başlayarak tam bir organizasyon içerisinde sandık başında hile yapmaya dönük birtakım iş ve işlemlerin olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz.

  • İstanbul’da kesinlikle bir şeyler oldu. Neden bunu söylüyorum? 29 bin oy 13 bine indiyse, ki şimdi kısıtlı cezaevinde bulunanların oy kullandığını da gördük. Farkın azaldığını söylüyor. İstanbul’da bir şey olmadığını hiç kimsenin iddia etmesi mümkün değildir.

  • CHP lehine bir şeyler olduğunu ifade edebiliriz. Usulsüzlükleri CHP koordine etti demedik. Ama birileri yaptı, bu CHP’nin işine yarasın diye yapıldı dedik. Ve CHP’ye de hep seslendik. Sesinizi çıkartmazsanız, sesinizi çıkarmamanız bir yana; örtmeye çalışırsanız bu gelecekte sizi de vurur. Bu doğru değil. Türkiye’nin ikinci partisine bu yakışmaz, gelin bu süreci arındıralım diye seslendik.