İsrail'den Tüm Dünyayı Şok Eden Saldırı! AP CEO'su : İsrail Hükümetinden Açıklama Bekliyoruz...

İsrail Hava kuvvetleri, AP , EL Jazeera gibi dünyaca ünlü medya kuruluşlarına ait ofislerin bulunduğu 14 katlı binayı vurdu.

İsrail'den Tüm Dünyayı Şok Eden Saldırı! AP CEO'su : İsrail Hükümetinden Açıklama Bekliyoruz...

SALDIRIDAN 1 SAAT ÖNCE BİNA BOŞALTILDI

Tüm AP çalışanları ve serbest çalışanlar saldırıdan 1 saat önce gelen uyarının ardından binayı terk ederken, AP Başkanı ve CEO'su Gary Pruitt , İsrail ordusunun medyayı hedef almasının şok ve dehşet edici olduğunu söyledi. Büronun yerinin uzun zamandır bilindiğini, orada gazetecilerin olduğunu bildiklerini vurgulayan Pruitt, binanın vurulacağına dair uyarı aldıklarını da söyledi.

AP CEOSU, "YAPILAN DEHŞET VERİCİ VE KORKUTUCU"

İsrail hükümetinden daha fazla bilgi beklediklerini , bunun için ABD Dışişleri Bakanlığı ile tamas halinde olduklarını da açıklayan Pruitt, yaşananların inanılmaz bir gelişme olduğunu, medya mensuplarının İsrail'in saldırısından son anda kurtulduğunu söyledi. 

BASINI HEDEF ALMALARININ NEDENİ SAVAŞ SUÇU İŞLEYEN İSRAİL'İN GÜNDEN GÜNE DÜNYANIN TEPKİSİ ÇEKMESİ

İsrail'in basını hedef almasının nedeni ise, son zamanlarda Filistinli müslümanlara yönelik haberlerin daha fazla yayılması ve yapılan zulmün gün yüzüne çıkması.Dünyanın bir çok ülkesinden yahudiler dahil İsrail'e tepki gösterirken, Netenyahu'nun hükümet krizinin önüne geçebilmek ve bir sonraki seçimde daha fazla oy alabilmek kaygısıyla ülkesini ateşin içine attığı kaydediliyor. 

Bölgeden son dakika gelişmelerini takip etmek için mobil uygulamaları indirmeyi unutmayın.

Android uygulaması için ==> https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kamubulteni

iOS için https://apps.apple.com/tr/app/kamu-b%C3%BClteni/id1413151574

KAMU BULTENİ - ANKARA