İŞKUR’A Dev Operasyon 10 İlde Usulsüzlük İddiasıyla Operasyon

Son Dakika. Türkiye İş Kurumu’nu (İŞKUR) zarara uğrattıkları ve usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle aralarında İŞKUR personellerinin de olduğu 58 kişi hakkında operasyon kararı verildi.

İŞKUR’A Dev Operasyon 10 İlde Usulsüzlük İddiasıyla Operasyon

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçlar Bürosu tarafından yapılan soruşturmada, yapılan ihbar sonucu İŞKUR’da çalışan bazı memurların ihale yoluyla düzenledikleri meslek edindirme ve iş başı eğitim programlarında usulsüzlükler yaparak sahte belgelerle kursa katılmayan kişilere ödeme yapılmasını sağladıkları ve bu şekilde 2014-2018 yılları arasındaki süreci kapsayan dönemde kurumun 20 milyon TL zarara uğratıldığı belirlendi.

Kurum müfettişinin incelemesi sonrasında da düzenlenen raporda ihalelerdeki usulsüzlüklerle ihaleye fesat karıştırma suçlarının da işlendiği tespit edildi.

Yapılan incelemeler ve soruşturmalar sonucunda deliller doğrultusunda organize şekilde hareket eden şüphelilerin “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve örgüte üye olma”, “Nitelikli dolandırıcılık”, “Rüşvet”, “Resmi belgede sahtecilik” ve “İhaleye fesat karıştırma” suçlarını işledikleri tespit edildi.

58 Kişiye Gözaltı Kararı

Toplamda 24 ayrı suça karışan 21’i İŞKUR personeli, 17’si şirket/firma yetkilisi 13’ü sahte kursiyer ve 7’si usulsüz kursiyer ve kimlik temin eden toplamda 58 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 10 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Şüphelilerden 35 tanesi gözaltına alındı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /