İçişleri Bakanı Canlı Yayında Açıkladı! Tam Kapanma Sürecinde Kimseye Taviz Verilmeyecek

Bakan Soylu, NTV canlı yayınında, tam kapanma sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Canlı Yayında Açıkladı! Tam Kapanma Sürecinde Kimseye Taviz Verilmeyecek

Bakan Soylu, tam kapanma sürecinde taviz verilmeyeceğini vurgularken, bu süreçte kendisinden imtiyaz isteyen birçok meslek kesimi ve insan olduğunu fakat kuralların tam anlamıyla geçerli olacağını, tam kapamanın bitimiyle birlikte diğer kurallara da uyularak bu sürecin sağlıkla sonuçlandırılması gerektiğini söyledi..

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şunları söyledi:

Yarın saat 19.00'dan itibaren tam kapanma dönemine giriyoruz. Ne zaman tedbir almışsak, kısıtlamaları devreye aldıysak çok doğal olarak iniş görmüşüz. Niçin bu dönemde tam kapanmayla karşı karşıyayız. Elbette vatandaşımız çok büyük fedakarlık gösteriyor. Çok özür dilerim, hiç birimiz maskeyle yaşayabileceğimizi düşünmüyordu , hayatımızın önemli bir parçası maske oldu. Burada salgın başladığı andan itibaren, Türkiye çok doğru bir yol tuttu, iki avantajı vardı meseleyi dünya ve Avrupaya göre iyi okudu. İkinci avantaj ise Türkiye'nin sağlık altyapısı idi. Bir çok kez eleştirilen, şehir hastaneleri ve diğer altyapılar salgın döneminde gördük ki bütün dünyayı parmak ısırarak takip ettiği süreç oldu. Elazığ'da deprem oldu, Şehir hastanesi şehirde bir tek ihmal ortaya koymadı. Üzüntüm şu, milletimizin en iyisi ve en güzelini yakıştırmayanlar, siyaset için bertaraf etmeye çalışanların bazen sesleri bu işi yapanlardan daha çok çıkıyor. Vatandaşımız her şeyin farkında. 

Kamu düzeni ve güvenliğinden bu süreçte fedakarlık edilmeyecek. Dünyanın başka ülkelerinde protestolar vardı, kapansa da protesto ediyorlar, açılsa da, sağlık sistemimizin sürdürülebilir olması önemli. Başka ülkelerde de zigzaglar oldu. En önemlisi sağlık sisteminden sonra üretim ve tedarik zincirinin sürdürülebilir kılınması. Daha sonra sosyal mesafe ve temizlik önemli. Bu basamakları hep beraber kullandık. Milletimiz, büyük fedakarlık yaptı, sağlıkçılarımız, güvenlikçilerimiz,esnaflarımız büyük fedakarlık yaptı. Biz geçen ay 18.9 milyar dolar ihracatla kapattık. Tüm zamanların en büyük ihracatı. Türkiye'yi görünenle değerlendirenler her zaman yanılmıştır. Türkiye'yi eldeki rakamlarla değerlendirenler her zaman yanılmıştır. Türkiye görünenin çok daha fazlasıdır. Bugün ekonomimizin, ihracatımızın, dayanışmamızın esas itibariyle karşılığı tam anlamıyla budur. Türkiye, bu konularda çok ölçerek, biçerek, vatandaşlarının psikolojisini göz önüne alarak, vatandaşlarımızın kendilerinden devletten beklediğini yerine getirerek, elinden geleni ortaya koymuştur. Keşke böyle bir şeyle karşı karşıya kalmasaydık. İnşallah bu dönem bitecektir, tam kapanma dönemi. 

Tam kapanma döneminden sonra milletçe kurallara uyarsak, yani ben iki gündür yorgunum, ne kadar bildiğimiz , bilmediğimiz varsa bizden istisna bekliyor. Hakikaten yoruldum, sanki şöyle bir durumla karşı karşıyayız, normal bir hâl var, insanlar çıkmak istiyor. Hepimizin işi var, biz hükümet olarak işin yürütmesi açısından hiç bir engel koymuyoruz. Tarım, sağlık, orman, güvenlik, tedarik tüm zincirleri yürütmekle sorumluyuz. Bundan bihaber değiliz. Bunu ülkemiz için yapıyoruz, çocuklarımız okullarına gitsin, öğretmenlerine kavuşsunlar diye yapıyoruz. Vatandaşımız evine girecek, bir kısım insanlar da bundan istifade etme imtiyazı arıyor. Böyle bir imtiyazı, inanın en yakın komşumuza, akrabamıza, çok insan kaybettik, çok yetişkin insan kaybettik sağlayamayız