HES Haritaları Yine Kızardı! Vaka Sayılarında Müthiş Artışlar Var

Koronavirüs vaka sayılarında ki artışlar Sağlık Bakanlığı'nın HES uygulamasında ki vaka haritalarına da yansıdı, bazı bölgelerde vaka sayıları müthiş derecede artarken, HES haritaları yine kızardı..

HES Haritaları Yine Kızardı! Vaka Sayılarında Müthiş Artışlar Var

HES Haritaları Yine Kızardı

1 Mayıs 2022 tarihinde koronavirüs vaka sayılarının iyice azalmasıyla birlikte önlemlerin büyük bir kısmı gevşetilmiş ve ardından da günlük vaka sayılarının binin altına inmesiyle birlikte maske kullanım zorunluğu hastaneler hariç her yerde kaldırılmıştı. Ancak o günden bu güne vaka sayıları artışa devam etti ve son güncel rakamlara göre vaka sayıları haftalık 100 binin üzerine çıktı.

Vaka Sayılarında Müthiş Artışlar Var

Konuyla ilgili olarak açıklama en yetkili isim Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Geçtiğimiz kabine toplantısı sonrasında gazetecilere konuşan Bakan Koca,“Vaka sayısının artışı şu an günlük 40 katına kadar çıkmış durumda” dedi. Bakan Koca'nın bu açıklamasıyla birlikte Sağlık Bakanlığı HES uygulamasında her alan koronavirüs vaka yoğunluğunu gösteren haritalara bakıldığında da bir çok yerde vakaların yoğunluğu sebebiyle rengin kırmızıya döndüğü görüldü.

Kapanma geri gelecek mi ?

Vaka sayılarının artmasıyla birlikte vatandaşlar mücadele kapsamında kapanma dönemlerinin tekrar gelip gelmeyeceğini merak ederken, bu konuda rahatlatan açıklama yine Sağlık Bakanı Koca 'dan geldi. Bakan Koca, “Yeniden kapatma ve benzeri durumlar olmayacak” ifadelerini kullandı.