Filistin´e 15 Yıl Sonra İlk Resmi Ziyaret

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ramallah’ta Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Filistin´e 15 Yıl Sonra İlk Resmi Ziyaret

Bakan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada,  "Filistin'e destek önceliğimiz olmaya devam edecek. Mescid-i Aksa'nın korunması tüm Müslümanlar için önemli." dedi.

Çavuşoğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Ortak komitenin ikinci toplantısını gerçekleştirdik. İlk toplantıyı 4 sene önce gerçekleştirmiştik. Bir sonraki toplantı için bir 4 sene daha beklememe kararına vardık.

Sizler de şahit oldunuz 10 tane belgeyi imzaladık. Bu belgeler ilişkilerimizi daha iyi noktalara taşıyacaktır. Ticaret hacmimizi 2 milyar dolar üzerine çıkarmayı konuştuk. İkili ticareti görüşmek için 29-30 Haziran tarihinde iki ülkeden ilgili bakanlar bir araya gelecek.

Bağımsız ve egemen bir devlete sahip olma mücadelesinde Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. İsrail'le ilişkilerin normalleşmesinde Filistin yönetimiyle eşgüdümü sürdürüyoruz. Filistin davasına desteğimiz İsrail'le ilişkilerimizin seyrinden tamamen bağımsızdır. “

Filistin ziyareti kapsamında Ramallah’ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Malki ile Türkiye-Filistin Ortak Komitesi II. Toplantısına katıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Filistin Ortak Komite Toplantısı'nın ikincisini gerçekleştirmek üzere Filistin’e gitti.  Filistin ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye-Filistin Ortak Komite Toplantısı'nın ikincisini gerçekleştirmek ve ikili temaslarda bulunmak üzere Filistin’deyiz” ifadelerini kullandı.