Erdoğan Uzaya Gidecek Kişi İçin Başvuru Şartlarını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce Türkiye´den bir kişinin uzaya gönderileceğini belirtmişti. Bugünkü konuşmasında, uzaya gidecek kişide aranan şartları açıkladı.

Erdoğan Uzaya Gidecek Kişi İçin Başvuru Şartlarını Açıkladı

Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada kura ile bir kişinin uzaya gönderileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti: "1 Türk vatandaşının Uluslararası Uzay İstasyonuna gönderilme süreci resmen başlıyor. Gönderilecek vatandaşın yerçekimsiz ortamda gerçekleştirilecek Başvuru için uzaya.gov.tr adresini oluşturduk. Belirlenen eğitim şartlarını 45 yaşından genç tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu görev için başvurabilirler.2 kişi uzaya gönderilmek için eğitim alacak. Eğitim sonunda bu 2 adaydan biri uzaya gönderilecek. "

Başvuru detaylarını aşağıda sizler için derledik.

Başvuru Şartları

Başvuru sayfasında adaylara yönelik aşağıdaki ifadelere yer verildi:

“Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu, Milli Uzay Programı kapsamında belirlenen 10 hedeften biridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında bir Türk vatandaşı, gerekli eğitimleri aldıktan sonra Uluslararası Uzay İstasyonuna gönderilecektir. Bu misyon kapsamında Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevi gerçekleştirilecek ve bilim insanlarımıza Uluslararası Uzay İstasyonu şartlarında deney yapma imkanı sağlanacaktır.”

Bu görevi gerçekleştirmek için Türk vatandaşları tarafından yapılan başvurular arasından 2  aday belirlenecektir. Seçilen adaylar TUA veya TÜBİTAK bünyesinde istihdam edilecek ve 10 yıl mecburi hizmet yükümlülüğü olacaktır. Astronot eğitimlerini başarıyla tamamlayan adaylardan biri yaklaşık 10 gün sürecek uzay görevini gerçekleştirmek üzere Uluslararası Uzay İstasyonuna gönderilecektir.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 23 Mayıs 1977’den sonra doğmuş olmak,
  • Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak,
  • Yükseköğretim Kurumlarının en az 4 yıllık lisans eğitimi veren Mühendislik, Tıp, Fen Bilimleri/Temel Bilimler veya Fen Bilimleri/Temel Bilimler alanlarındaki Eğitim fakültelerinden birini bitirmiş olmak,
  • Çok iyi derecede İngilizce bilgisine sahip olmak,
  • İngilizce yeterliliğini sınavdan alınan puanla göstermek (Belirtilen sınavlardan alınan puanlarda herhangi bir geçerlilik süresi aranmaz),

Sizler bu programa başvuru yapmak ister misiniz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

BİLDİRİMLERDEN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN