Erdoğan'dan Kabine Toplantısı Sonrası Açıklamalar: İhtiyaç Sahiplerine 1000 TL

Son dakika haberi: Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kamera karşısına geçti ve açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan 'ın açıklamaları.

Erdoğan'dan Kabine Toplantısı Sonrası Açıklamalar: İhtiyaç Sahiplerine 1000 TL

Kabine toplantısı sona erdi. Erdoğan açıklama yapıyor.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sona erdi. Kabine toplantısının sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçti ve açıklama yapmaya basşladı.

İşte Erdoğan 'ın açıklamaları.

Türkiye milleti ve devleti iel yekcüvut oldu ve geleceğe güvenle bakıyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin sınamaları , bizi de olumsuz etkilemektedir. 

Her alanda verdiğimiz mücadeleyi her alanda yürütüyoruz. Salgında hem sağlık alt yapımız, sağlık sistemimiz ve tedavi protokolleri ile farklılık ortaya koyduk. Değersiz hale getirme gayretinde olanlar bu konuda da meydana çıktı.

Fabrika açarız beğenmezler, hastane açarız burun kıvırırlar. 

Dünyanın her yönünde medya kuruluşları devletin yanında yer almıştır. Bu anlayışın ülkemizde de bir an önce tesisini umut ediyoruz.

Ardı ardına çatığımız hastaneleri görmeyenler, bu imkanlardan en çok faydalananlardır. Yıl sonuna kadar Konyada 1200 yatağın tamamının hizmete gireeceği şehir hastaneisni açtık.

Sadece İstanbul 'da en ileri teknoloji ile donatılan 5 hastaneyi hizmete sunduk. Ama bunların kinleri geçmedi.

Şu hususun altını çizmek istiyorum. Bizim her türlü yapıcı teklife kapımız açık. Tekliflerin makul olanı hayata geçiririz. Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. Herkese kağımızda kalbimiz de açıktır. 

Eskiden beri siyasi rekabet içinde olduğumuz çevre ile , ülke menfaatleri söz konusu olduğunda beraber yürüdük. Karşımızdaki en tatsız manzaranın sorumlusu biz değiliz.

Çalışanlara ve dar gelirlilere yapılan karşılıksız ödemenin tutarı 38 milyar liraya ulaştı. 

Prim desteği olarak 154 bin işyerindeki 1 milyon 186 bin çalışan için 934 milyon liralık kaynak kullanıldı.

KÇÖ'den faydalananlara 20 milşyar liranın üzerinde kaynak.

Nakdi ücret desteği kapsamında 4.4 milyar lira ödeme yapıldı. 

İşsizlik ödeneği olarak 4 milyar liraya yakın kaynak.

1000 TL BAŞVURUSU DEVAM EDİYOR

1000 TL başvurusu e Devlet kapısı üzerineden alınıyor. Turkiye.gov.tr adresi üzerinden pandemi sosyal destek sayfasına giderek 1000 TL başvurunuzu yapabilirsiniz.