Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda 'Yine Söylüyorum Herkes Duysun’ Dedi

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 77. Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Dünya 5’ten büyüktür ve daha adil bir dünya mümkündür’ demeye devam edeceğiz.”

Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda 'Yine Söylüyorum Herkes Duysun’ Dedi

Dedi.


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) genel kurulu salonunda Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri Açılış Toplantısında bulundu ve genel kurulda dünya liderlerine hitap etti. Yapmış olduğu konuşmada öncelikli olarak katılımcıları selamladı ve 'Dünya 5’ten büyüktür’ 'vurgusunu yineledi.

‘Dünya 5’ten Büyüktür’ Demeye Devam Edeceğiz 
“Birleşmiş Milletler’ i daha adil bir dünya düzeni için çözümler üretebilen, bütün insanlık adına ortak iradenin vücuda getirildiği bir teşkilat olarak yapılandırmamız şarttır.’ Dünya 5’ten büyüktür ve daha adil bir dünya mümkündür’ demeye devam edeceğiz. Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden dünyaya ulaşmasını temin ettik, sevkiyatını ivme kazanmasını memnuniyetle izliyoruz.

Tahıl koridoru birleşmiş milletlerin en büyük başarılarından biridir. Rusya ve Ukrayna açısından onurlu bir çıkış imkanı verecek diplomatik çözümü bulmamız gerekiyor.”

Dediç


Ayrıntılar Geliyor...