Ekrem İmamoğlu Özür Diledi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz gezisinde gazetecilerle çekilen ve eleştirilen fotoğrafla ilgili dün "Bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil" demişti. Bu sözlerinden dolayı İmamoğlu özür diledi.

Ekrem İmamoğlu Özür Diledi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dün yapmış olduğu bir açıklamada, "Bir fotoğraf üzerinden kurban etmeye çalışan insanlar olabilir, benimle aynı şeyi düşündüğünü, aynı şeyleri inandığını söyleyen ne yazık ki anlık hırslarına yenilmiş insanlar olabilir ya da bir takımın renkleri üzerinden ayrıştırma gayreti içinde olanlar olabilir" diyen İmamoğlu, "Başkalarının değirmenine su taşıdıklarının farkında olmayanlar da olabilir bunun içerisinde, farkında olup yapanlar da olabilir. Ama bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil" ifadelerini kullanmıştı.

Özür Geldi

İmamoğlu’nun bu açıklaması sonrası birçok kesimden çok fazla tepki geldi. İBB'nin çiftçiye fide desteği etkinliğinde konuşan İmamoğlu, ‘‘Ben çiftçi çocuğuyum, benden kibir doğmaz. Bu açıklamaları yapan arkadaşlardan, sadece ve sadece dün bir konuşmada kullandığım 'vız gelir tırıs' gider sözlerimden dolayı özür diliyorum’’ dedi.