‘Ekmek, Aptal Toplumların Temel Gıdasıdır’ Diyen Cihan Kolivar Tutuklandı

Bir televizyon programında ekmeğe ve Türk Milletine hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Derneği Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı.

‘Ekmek, Aptal Toplumların Temel Gıdasıdır’ Diyen Cihan Kolivar Tutuklandı

Ekmek Üreticileri Derneği Başkanı Cihan Kolivar, HaberTürk TV’de Afşin Yurdakul’un sunduğu canlı yayına bağlanmış ve “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor” ifadelerini kullanmıştı.

Kolivar, bu açıklamasının ardından 8 Kasım Salı günü ‘Türk Milletini, devleti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak’ suçundan dolayı gözaltına alınmıştı. Bugün sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçen Cihan Kolivar, nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlk İfadesi Ortaya Çıktı

Kolivar, emniyetteki ifadesinde “Benim merkezi hükümetle herhangi bir sorunum yoktur. Benim sorunum ilçe belediyeleriyle. İlçe belediyeleri ruhsatsız fırınlara izin veriyor.

Ben ‘Ekmek, aptal toplumların temel gıda maddesidir’ derken ekmeğin sağlığa zararlı olduğunu anlatmak istedim.

Ekmeğin fazla tüketilmesi halinde insanlara zarar vereceği yönündedir. Benim sözlerimle kesinlikle Türk toplumu hedef alınmamıştır. İfadelerim toplumca yanlış anlaşılmıştır. Sözlerimde genelleme yaptım. Bir Karadenizli olarak Türk toplumuna hakaret edecek karakterde değilim” ifadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /