Doktorlara Silah İsteyen Sendikaya Sağlık Bakanından Cevap Geldi

Son günlerde doktora karşı artan şiddet olaylarına karşı olarak doktorlara silah verilmesini talep eden Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikasına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yanıt geldi.

Doktorlara Silah İsteyen Sendikaya Sağlık Bakanından Cevap Geldi

Doktorlara Silah İsteyen Sendika Başkanını Sağlık Bakanından Cevap Geldi

Son olarak Konya Şehir Hastanesinde Kardiyoloji Uzmanı Uzman Dr. Ekrem Karakaya'nın hasta tarafından silahla kurşunlanarak öldürülmesi sonucu sağlık camiasında doktorlar iş bırakma eylemine gitmişti. Doktorlara karşı yapılan bu şiddet olaylarından sonra milyonlarca vatandaşta sağlık camiasında doktorlara gösterilen bu şiddet olayların karşı çıkmıştı. 

Sendika doktorlara silah talep etti

Öte yandan tüm bu yaşananlar sonrasında Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası yapmış olduğu açıklamada doktorlara devlet tarafından ruhsatlı silah verilmesini talep etti. Sendikanın bu talebine karşı olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yanıt gecikmedi.

Bakan Koca Yeşil Işık Yakmadı

Doktora ruhsatlı silah talebine yeşik ışık yakmayan Bakan Koca,"Şiddet olaylarını lanetleyen milyonlar ile hekimleri arasına silahın girmesi nasıl düşünülebilir?ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'nın paylaşımı şu şekilde ;