Cumhurbaşkanı´ndan Müjde: Asgari Ücrete de Zam Geliyor!

Sürekli zam açıklamaları ile gündeme gelen hükümet kanadından, temmuz ayı için asgari ücretliye de zam geleceği iddiaları netleşiyor.

Cumhurbaşkanı´ndan Müjde: Asgari Ücrete de Zam Geliyor!

Temmuz ayı için memur ve emekliye maaş zamları netleşmişti. Hükümete yakınlığı ile bilinen Sabah grubunun ortaya attığı iddiaya göre Temmuz ayında memur, emekli dışında asgari ücretlilere Cumhurbaşkanı jesti gelecek. Temmuz ayında maaşlara gelecek zam dışında Cumhurbaşkanı'ndan ek zam geleceği belirtildi. Ancak zam oranının ne kadar olacağı henüz net değil.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yapmış olduğu açıklamada, "Hükümetimiz, çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmalar yürütüyor. Gerçekleştireceğimiz düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü iyileştireceğiz. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte çalışmaya ilişkin nasıl bir yol haritası izleneceğini belirleyeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Bilgin açıklamasında Haziran ayının sonunda maaşlara ek zam için net oranın kararlaştırılacağını belirtti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de MYK sonrası yaptığı açıklamada, ek zamlar için Çalışma Bakanlığı'nın toplantılara başladığını söylemişti.

Temmuz ayında emekli, memur ve asgari ücretliler içim zam oranı ne kadar olmalı? Yorum kısmında görüşlerinizi bildirebilirsiniz.

BİLDİRİMLERDEN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN