Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı, Al Jazeera Muhabirinin Öldürülmesini Kınadı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Al Jazeera televizyonu muhabiri Şirin Ebu Akile'nin öldürülmesi olayının en hızlı ve etkin bir şekilde soruşturulması gerektiğini belirterek, sorumlularının sorumluların bir an önce adalete teslim edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı, Al Jazeera Muhabirinin Öldürülmesini Kınadı

Altun, İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'daki Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskını takip ettiği sırada görevi başındayken, İsrail askerlerinin açtığı ateşle öldürülen Filistinli gazeteci Akile'nin, öldürülmesini kınadı.

Akile'nin öldürülmesinden derin üzüntü duyduğunu belirten, ailesine ve meslektaşlarına taziyelerini sunan Altun şunları şöyledi:

"Halka ve gerçeğe hizmet eden gazetecilerin hedef alınması hiç bir koşulda kabul edilemez. Bu olayın etraflıca, şeffaf ve hızlı bir şekilde soruşturulması ve sorumlularının adaletin önüne çıkarılması yönünde çağrı yapıyorum."

Ebu Akile'ye acı veda

Öte yandan Katar merkezli Al Jazeera televizyonunda çalışa deneyimli kadın muhabir ve ABD vatandaşı Şirin Ebu Akile'nin cenazesi meslektaşlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Akile´nin onlarca gazeteci meslektaşı sabah saatlerinden itibaren çok sayıda resmi yetkiliyle birlikte Al Jazeera'nın Ramallah'taki ofisine akın etti.

Gazeteciler, Ebu Akile'ye gözyaşları içinde veda ettikten sonra naaşını omuzlarda taşıyarak, olayın sorumlularına karşı öfkeli sloganlar attı.

Ebu Akile'nin yanında bulunan meslektaşı Ali es-Sumudi ise olayda sırtından yaralanmıştı. Hastanede tedavisi süren Sumudi'nin durumunun stabil olduğu bildirildi.