Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni istihdam destek paketini duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine sonrasında yapmış olduğu açıklamalarda yeni istihdam destek paketini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni istihdam destek paketini duyurdu

Kabine bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığından toplandı. Yaklaşık 2 saat süren kabine toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. 

Yeni istihdam destek paketini duyurdu

Toplantı sonrasında kameralara konuşan Erdoğan yeni istihdam destek paketini duyurdu. Açıklanan istihdam destek paketine göre İŞKUR üzerinden devam eden İşbaşı eğitim programı kapsamında yeni istihdam paketiyle birlikte işverenlere yeni destek primi getirildi. Pakete göre şu an ki çalışanlarına ek olarak işe alınacak her işçinin 3 yada 6 ay boyunca ücretleri ve destek primleri Çalışma Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. Bu destekler karşılığında işveren de   1 yada 2 yıllık istihdam destek garantisi vermesi istenecek. 

Fiyatlardaki balon sönecek

Son günlerde artan enflasyon sebebiyle de konuşan Erdoğan, belirsizlikler sebebiyle oluşan tereddütlerin ortadan kaltıktan sonra piyasalarda arz dengesinin sağlanacağını sonrasında ise fiyatlardaki balonun sönmesini ümit ettiklerini vurguladı.

Rize-Artvin havalimanı açılıyor

Ülkemizin lojistik merkez noktası olma yolunda hızla ilerlediğini söyleyen Erdoğan, şu anda ülkemizde 56 havalimanının olduğu, bu sayının önümüzde ki yıllarda 61'e çıkacağını açıkladı. Erdoğan konuşmasında bayram sonrasında Rize-Artvin havalimanının da açılışını yapacaklarını sözlerine ekledi.