Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Suriyelilere 40 Milyar Dolar Harcadık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Hayata Geçirilmesini Etkileyen Mega Eğilimler" konulu programa katıldı ve Suriyelilere harcanan parayı açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Suriyelilere 40 Milyar Dolar Harcadık"

Erdoğan 'dan Suriyeliler açıklaması.

BM 74. Genel Kurulu görüşmeleri için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM'deki programları çerçevesinde, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Zirvesi kapsamındaki "Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Hayata Geçirilmesini Etkileyen Mega Eğilimler" konulu liderler diyaloğuna katıldı. 

Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye meselesine değindi ve harcanan parayı açıkladı.

En fazla sığınmacı barındıran ülke olduğumuzu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemize sığınan ve halen 3,6 milyonu sınırlarımız içinde yaşayan sığınmacılar için 40 milyar dolar harcama yaptık. Geçen sene insani bir krizin eşiğine gelen ve 4 milyon sivilin yaşadığı İdlib'de sükuneti korumak için diplomatik gayretlerimizi sürdürüyoruz. Suriye’de terörden temizlediğimiz bölgelerde okulları, hastaneleri, altyapı ve üst yapı imkanlarını yeniden ayağa kaldırıyoruz. Şimdi aynı amaçla Fırat'ın doğusunu terör örgütlerinden temizlemeye hazırlanıyoruz. Hem ülkemizdeki Suriyelilerin hem de güvenli hale getirdiğimiz bölgede ikamet eden kardeşlerimizin kalıcı barış sağlanınca, Suriye'nin yeniden inşasına katkıda bulunacak bireyler olarak yetişmelerini hedefliyoruz. Sizlerden de Türkiye'nin, tüm insanlık adına yürüttüğü bu çabalara destek olmanızı bekliyoruz."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA