Cumhurbaşkanı Erdoğan Her Kesime Müjde Verdi Tarih Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Her Kesime Müjde Verdi Tarih Açıkladı

Enflasyonla mücadele için net mesajlar veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Temmuz'da her kesimi rahatlatacağız’’ açıklamasında bulundu. Konuşmasında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız. Aralık ve Ocak gerçekleşmeleriyle enflasyonun sırtımıza bindirdiği kamburdan kurtulacağımız 2023 Şubat ve Mart aylarından itibaren önemli ölçüde geride bırakmış olacağız" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklamasından Öne Çıkanlar

"İş insanlarımızı gönülden tebrik ediyorum. Az önce ödülleri takdim edilmiş tüm firmalara, bundan sonra da bu süreci başarılarla devam ettirmesini diliyorum. Mayıs 2022 itibarıyla 12 aylık bazda ihracatımızı 243 milyar dolara yükseltmeyi başardık. İnşaallah her geçen ay bu oranı daha Türkiye da yukarı taşıyacağız. 214 ayrı ülkeye yaptığı ihracatla bayrağını her yerde dalgalandıran bir ülke haline gelmiştir.

Bu tablo yüksek katma değerli ürünleri ihraç etme hedefine adım adım yaklaştığımıza işaret ediyor. Bu tablo ülkemizi yatırım, istihdamla büyütme doğrultusunda emin adımlarla yürüdüğümüzün kanıtıdır.

Bu başarıyı daha da ileri taşımak için elimizden geleni yapacağız.

Yerli otomobilimiz TOGG'un hikayesi bunun en somut örneğidir. Kapasite artırımı gibi yöntemlerle üretimini artırmak isteyen herkese destek olacağız.

Bizim tek gayemiz ülkemizin üretimini, istihdamını artırmaktır. Aksini iddia edenler farklı niyetlere sahiptirler. Üretim ve ihracat yolunda adım atan herkesin yanındayız. Siz yeter ki planınızı ve projenizi samimiyetle ortaya koyun, diğer tüm sorunları birlikte çözeriz.

Dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren 100 bin ihracatçımızın her birini aynı zamanda gönüllü diplomatik elçimiz olarak görüyoruz. Sizlerin azmi ve becerisi sayesinde küresel meydan okumalar karşısında daha güçlü bir duruş sergileyebiliyoruz.

Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline hep birlikte getireceğiz. İşte o zaman büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında daha üst bir safhaya geçmiş olacağız.

2023 hedeflerimizi ilk söylediğimizde birileri bize dudak bükerek bakmıştı. Yaşadığımız onca hadiseye, maruz kaldığımız onca tehdide, önümüze kurulan onca tuzaklara rağmen hedeflerimizin yarısını hayata geçirdik. 2023 hedefimize doğru giderek artan bir hızda yaklaşıyoruz…

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /