Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK Borcu Müjdesi

Son Dakika. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada KYK borcu olan üniversite mezunlarına müjdeyi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK Borcu Müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı yada faiz uygulaması olmaksızın sadece alınana rakam üzerinden ödemesi yapılacağı kararını aldık.

"Kredi geri ödemelerinin hiçbir enflasyon farkı olmaksızın sadece alınan ana para üzerinden yapılması sağlanacak."

Erdoğan yaptığı açıklamadan satır başları şu şekilde:

Alınan kredilerin geri ödemeleri mezuniyetten 2 yıl sonra başlıyor. Bu süre içinde mezun öğrenci sigorta girişi olan bir işe başlayamamışsa e-Devlet üzerinden ödemeyi erteleyebiliyor. Bugüne kadar kredi ödemesi belli bir faiz üzerinden yurt içi fiyat endeksi üzerinden yapılıyordu.

Son dönemde enflasyonun arzu etmediğimiz düzeylere yükselmesi öğrenim kredi güncellemesinde beklenmedik noktaya gelmesine yol açtı. Haftalar öncesinden ilgili arkadaşlarıma talimatları verdik.

Kabine toplantımızda kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani ana para bu uygulamadan halen kredi geri ödemesi yapan tüm gençlerimiz yararlanacak.

Toplamda 26 milyar TL bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış olduk.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /