Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan son dakika açıklamaları geldi. 12. Büyükelçiler Konferansı'na katılan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş Açıklamalar

Son dakika : Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamada bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek olan 12. Büyükelçiler Konferansı'na katıldı. Erdoğan burada açılış konuşması yapıyor. 

BERAT ALBAYRAK'IN İNSTAGRAM HESABINDAN YAPILAN İSTİFA PAYLAŞIMI

Berat Albayrak'ın İnstagram hesabındna yapılan istifa paylaşımı sonrası bir açıklama gelmedi. Erdoğan'ın konuşmasında istifa konusuna değinmesi bekleniyor.

ERDOĞAN KONUŞUYOR

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satıt başlıkları:

Ekonomik bakımından çok güçlü ülkelerin sağlık alt yapıları ve sosyal güvenlik sistemlerinin nasıl güçsüz olduğunu salgında görmüş olduk. Türkiye bu zorlu süreçte başarılı bir sınav vermiştir. Haritadaki yerini bilemeyecekleri ülkelerle Türkiye'yi karşılaştıran muhalefetin  tuzağına düşmedik.Sadece sınırlarımız içinde yaşayanları değil, yurt dışında olan vatandaşlarımızı sahipsiz çaresiz bırakmadık. Yurt dışında zor durumdaki vatandaşlarımıza yardım elimizi uzattık. 141 ülkeden 100 binden fazla vatandaşımızı ailesiyle buluşturduk. Yaşadıkları ülkelerde tedavi imkanı bulamayan 233 vatandaşı ambulans uçakla ülkemize getirdik.

Ülkesine dönmek isteyen 90 ülkeden 38 bin kişiye yardımcı olduk. Bu yardımlarımızı kamu diplomasisi olarak değil, inancımız gereği yaptık. 

Mücadelemiz henüz bitmedi. Hastalığın bir süre daha bizimle olacağı görülüyor. Ne zaman biteceği henüz belli değil. Son dönemlerde hasta, vaka vefat sayılarının ürkütücü sayılara ulaştığını görüyoruz. Bu dönemi Türkiye olarak öncü politikalarımızla yöneteceğiz. 83 milyonun menfaatini düşünen bir anlayışla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Maske mesafe temizlik kurallarına riayet ederek bu sıkıntının üzerinden geleceğimize inanıyorum.

Dünya yeni bir yol ayrımına geldi. Uluslararası kuruluşlar bu yeni süreci okumakta eksik kalıyor. Salgınla atalet daha da örgün hale geldi. Biz de kurumlarımızı , kurallarımızı düzenlemeden uluslararası örgütlerdeki itibarımızı güçlendiremeyiz. 

Güç yerine adalet eksenli bir yapıya geçilmesini istiyoruz. Önümüzdeki dönemde bu çağrımızı daha güçlü bir şekilde dillendirmeye devam edeceğiz. Ülkemizie ve milletimize yeni pişmanlıklar yaşatmamakta kararlıyız. 

411 BİN SURİYELİ SURİYEYE GİTTİ

Dış politikada adımlar atarken pergelin ucunu daima milletimizin hak hukuk ve çıkarlarına tutuyoruz. Suriye'de icra ettiğimiz harekatlarla sadece DEAŞ'lı PKK YPG'li teröristleri sınırlarımızdan uzaklaştırmakla kalmadık. 411 bin Suriyelinin memleketine dönüşünü sağladık. İdlip2te yaptıklarımızla yeni bir mülteci akınının önüne geçtik. 

4.5 milyon mülteciye ülkemizde bakıyoruz. Bir o kadarının bakımını da Suriye'de yapıyoruz. Fakir fukaranın yanında olduğunu söyleyen ülkeler burada yok. Türkiye bu adımı insanı ve vicdani olarak yerine getirdi. Bu adımı attık ve devam edeceğiz. 

İşte canlı yayın: