Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 5 milyon 400 bin kişinin asgari ücretle çalıştığı Türkiye’de bu kişilere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücrette açlık sınırını örnek verdi.
Açlık Sınırının Altında Kimse Maaş Almayacak
Yaklaşan seçimler öncesi asgari ücret hakkında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu kişiler açlık sınırının altında maaş alıyor. Türk-İş’in açıkladığı açlık sınırının altında kaldı bu asgari ücret. Alın terinin bu kadar ucuzlatıldığı, insanların açlık sınırının altında maaş almaya mahkum edildiği bir tek adam rejimi var. Benim görevim iktidar olduğumuzda hiçbir asgari ücretlinin açlık sınırının altında kalmayacağı bir düzeni inşa etmek” ifadelerini kullandı.
SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!
Versene o zaman kendi belediyelerinde çalışanlara daha maaşlarını odemiyorsuniz
Asgari ücretin şuan en az 13 bin tl olmalı işverenler malına mal katarken işçilerde anca aç karnını doyuruyor önceden piravun varmıştı şimdi ise modern piravun sistemi var.
Helal olsun başkanım
Hadiya biz yedikyedik her fabrika asgari ucret zaten vermiyor ilk etapta işe girenler için iyi asgari şuaan zaten iyi asgari ücret üstü alıyor zaten çalışan
Cok güldüm buna işte