Çalışmalar Başladı Öğrenci Affı Geliyor

Son Dakika. Üniversitelerdeki, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için af geliyor. Kanun temmuzdan önce yasalaşıyor.

Çalışmalar Başladı Öğrenci Affı Geliyor

AK Parti’den öğrenci affı için sevindiren bir açıklama geldi. Üniversitelerde okuyan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için af tasarısı meclise geliyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, konu ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Öğrencilere af ile ilgili açıklamalara değinen Akbaşoğlu, "Lisans ve yüksek lisans öğrencileri için öğrenci affı çalışmasını başlattık. Temmuz ayından önce yasalaştırmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Çok sayıda öğrencinin beklediği bu haberin kısa sürede yasalaşması ve önümüzdeki eğitim öğretim döneminde yüyrlüğe girmesi bekleniyor.

Öğrenci Affı Nedir

YÖK tarafından yapılan resmi açıklamada öğrenci affı şu şekilde tarif ediliyor: ‘’Öğrenci Affı; terör suçundan hüküm giyenler, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler hariç, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazandıkları halde kayıt yaptırmayan yükseköğretim kurumlarının bütün öğrencilerini (hazırlık, intibak, önlisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü, Birinci ve İkinci Öğretim, TUS, DUS, EUS) kapsamaktadır. Kapatılan veya öğrenci alımı durdurulan program veya yükseköğretim kurumlarından ilişiği kesilen öğrenciler de aftan yararlanabilecektir.’’

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /