Bursa´daki Patlama İle ilgili Bakan Soylu´dan Açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa'da İnfaz Koruma Memurlarını taşıyan cezaevi aracının geçişi sırasında meydana gelen ve 1 infaz koruma memurunun şehit olduğu patlamayla ilgili açıklama yaptı. Bakan Soylu, "EYP'nin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 1 infaz koruma memurumuz şehit oldu. Faillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor." açıklamasını yaptı.

Bursa´daki Patlama İle ilgili Bakan Soylu´dan Açıklama

İçişleri Bakanı Soylu: Cezaevi aracının geçişi sırasında bir EYP uzaktan kumanda ile patlatıldı, failler aranıyor

Soylu, Bursa'da İnfaz Koruma Memurlarını taşıyan cezaevi aracının geçişi sırasında meydana gelen ve 1 infaz koruma memurunun şehit olduğu patlamayla ilgili açıklama yaptı. Bakan Soylu, "EYP'nin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 1 infaz koruma memurumuz şehit oldu. Faillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor." açıklamasını yaptı.

Bursa Mudanya Yolu Sanayi Caddesi'nde, Yeni Karaman Mahallesi mevkisinde cezaevine giden infaz koruma memurlarını taşıyan otobüsün geçişi sırasında patlama olduğunu önceki haberimizde duyurmuştuk. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye, AFAD, 112 Acil Servis ekibi sevk edildi.

BİR MEMUR ŞEHİT OLDU

Gerçekleşen olayda bir infaz koruma memurunun şehit olduğu, yaralanan 4 personelden 1´nin durumunun ağır olduğu belirtildi. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken araçtaki diğer memurlarda tedbir amacıyla hastanelere sevk edildi.

SOYLU: EYP İLE UZAKTAN PATLATILDI

Patlamayla ilgili sosyal medya hesabında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bursa-Mudanya yolunda infaz koruma memurlarının geçişi esnasında bir EYP'nin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 1 infaz koruma memurumuz Şehit oldu. Faillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Şehidimize Allah'tan rahmet, yaralı personelimize acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

BAKANLAR BURSA'YA HAREKET ETTİ

Bakan Soylu, ziyaret için gideceği İzmir öncesi saldırının gerçekleştirildiği Bursa´ya geçecek.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da patlama nedeniyle Bursa´ya gidiyor. Edinilen bilgiye göre, Bakan Bozdağ, infaz koruma memurlarının yaralandığı olayla ilgili yerinde inceleme yapacak.

BURSA VALİSİ OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Olay yerine gelerek ekiplerden bilgi alan Bursa Valisi Yakup Canbolat, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Olayın her yönü ile titizlikle incelendiğini belirten Vali Canbolat, şu bilgileri paylaştı: "El yapımı patlayıcı olduğu ve uzaktan kumandayla yönetilmiş olabileceği değerlendirilen bir patlayıcının patlaması sonucunda maalesef bir ceza infaz memurumuz şehit oldu. Bir ağır yaralımız var, onun dışında 3 hafif yaralımız var. Tedbiren otobüste bulunan diğer arkadaşlarımızı da hastaneye sevk ettik, genel sağlık durumlarına bakmak için. Adalet ve İçişleri Bakanlarımız da konuyu yakinen takip ediyor. Bursa'ya gelmek üzere yola çıktılar."

Patlamanın terör saldırısı olarak değerlendirildiğini aktaran Canbolat, "Hızlı bir şekilde bütün güvenlik birimlerimiz bölgeyi incelemeye aldı. Konu her yönüyle değerlendiriliyor. En kısa zamanda bir netice almak istiyoruz." dedi.