Borsada manipülasyon iddialarına tutuklama geldi

Geçtiğimiz günlerde Borsa İstanbul'da manipülasyon yaptıkları iddiasıyla hakkında gözaltı kararı verilen 8 kişiden 5'i sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

Borsada manipülasyon iddialarına tutuklama geldi

Borsada manipülasyon iddialarına tutuklama geldi 

Geçtiğimiz günlerde Borsa İstanbul'da manipülasyon yaptıkları iddiasıyla soruşturma başlatılan ve bu kapsamda gözaltına alınan 8 kişi, emniyette ki işlemlerinin ardından bu akşam mahkemeye sevk edilmişlerdi. Bugün görülen davada karar çıktı ve Borsa İstanbul hisselerinde manipülasyon yaparak haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olaylar nasıl oldu ?

Geçtiğimiz günlerde borsada binlerce kişinin mağdur olmasına sebep olan manipüslasyon yapıldığı iddiaları karşısında Sermaya piyasası Kurulu- SPK savcılığa suç duyurusunda bulunmuş ve manipüslasyon yaptıkları iddia edilen 8 kişinin isimlerini bildirmişti. SPK'nın bu suç duyurusu sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hareket geçti ve geçtiğimiz pazar günü İstanbul, Ankara, Muğla ve Balıkesir'de 17 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Düzenlenen operasyonda M.A, T.K. (23), E.K. (54), N.K.K. (44), A.C.T. (55), B.A. (45), H.G. (65) ve B.A. (23) isimli 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, 2 kişinin ise yurt dışında olduğu tespit edilmişti.