Bölücü Örgüt PKK Paramotor Kullandı: Paramotor Nedir?

Hatay'daki saldırıya ilişkin detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bölücü hainlerin Amanoslardan saldırı için nasıl geldiği belli oldu.

Bölücü Örgüt PKK Paramotor Kullandı: Paramotor Nedir?

Paramotor nedir?

Hatay 'da önceki gece feci bir olay yaşandı. İki bölücü hain örgüt üyesi, eylem yapmak için Amanoslar'dan geldi ve bir bölücü hain kendini patlattı. Emniyet güçlerinin dikkati ve cesareti ile bertaraf edilen saldırıya ait detaylar ortaya çıkmaya başladı. Bölücü hainlerin paramotorla Amanoslar'dan geçtiği öğrenildi. 

PARAMOTORLA GEÇTİLER

Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın yaptığı açıklamaya göre; 4 kişilik PKK'lı grup paramotorlarla Münbiç'ten Amanoslar'a 2 kişilik gruplar halinde geldi. Teröristlerden biri 19 Ekim'de öldürülürken, diğeri de sağ yakalandı.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Saldırıyı bertaraf eden güvenlik güçleri, bölgede çalışma başlatırken İçişleri Bakanı Soylu bir paylaşım yaptı ve "Aferin kahramanlarımıza. İkisi de elde. Hikayesini anlatacağız" dedi.

EGM 'DEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğüü tarafından yapılan açıklamada ise "Vatanımızı parçalamak, milletimizi bölmek  isteyen hainlere izin vermedik, vermeyeceğiz. İnançlı ve kararlı mücadelemiz son terörist yok edilene kadar devam edecek."  denildi.

BÖLÜCÜ ÖRGÜT AMANOSLARDAN TEMİZLENDİ

Hatay Valisi rahmi Doğan, şunları söyledi:

"19 Ekim'de de bir teröristi sağ, bir teröristi ise ölü olarak ele geçirmiştik. Sağ olarak yakalamış olduğumuz terörist, gri listede aranan firari HDP Muş Milletvekili Demir Çelik'in oğlu Yoldaş Selim Çelik tutuklanmıştır. İstihbarat birimlerimizin yapmış olduğu çalışma neticesinde, 4 kişilik bir grubun 2 parti halinde, 28 Eylül ve 10 Ekim'de 'paramotor' diye tabir edilen bir uçan aletle Münbiç'ten kalkarak sınır boyundan Amanoslar'a indiklerini tespit ettik.

Bu tespit neticesinde, güvenlik birimlerimizin çalışması 19 Ekim'de neticesini verdi ve bir teröristi etkisiz hale getirdik, bir teröristi canlı yakaladık.

Bugün geri kalan 2 teröristin yerini yine istihbarat birimlerimiz tespit etti. Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı hava kuvvetleri unsurlarınca sabah saat 11.00 sularında, teröristlerin bulunduğu noktalar hava kuvvetlerimiz tarafından vuruldu."

"Bugün İskenderun'a inen bu iki terörist güvenlik birimlerimizin Amanoslar'da sıkıştırması neticesinde kaçmayı tercih eden teröristlerdir. İlk etapta Payas'taki kontrol noktasında kısa bir temas yaşandı, peşinden İskenderun çevre yolunda tekrar güvenlik birimlerimiz bunları sıkıştırdılar. Gelmiş oldukları araçtan inerek kaçarken bir terörist imha edildi ve kendisini o esnada patlattı. İkinci terörist yine güvenlik birimlerimizin takibi sonucunda biraz önce etkisiz hale getirildi. Bugün itibarıyla Amanoslar'da PKK terör örgütü imha edilmiştir ve herhangi bir PKK terör örgütü birimi de kalmamıştır."

PARAMOTOR NEDİR?

Bölücü hainlerin paramotor kullanarak bölgeye geldiği ve saldırıyı gerçekleştirdiği öğrenildi. 

Paramotor, elektrikli bir yamaç paraşütünün koşum takımı ve itici kısmı için jenerik isimdir. İki temel paramotor tipi vardır: ayak fırlatma ve tekerlek fırlatma. Ayak fırlatma modelleri, koşum takımı, yakıt deposu, motor ve pervane içeren bir çerçeveden oluşur.