Bir Şehrin Valiliğinden Kurban Bayramı'nda Kısıtlama Kararı

Son dakika haberi Rize 'den geldi. Yarın başlayacak Kurban Bayramı 'nda ülke genelinde kısıtlama olmayacağı ama il bazlı bazı kısıtlamalar olabileceği belirtildikten sonra Rize Valiliği, vaka artışı olması nedeniyle bazı kısıtlamalar getirdiğini duyurdu.

Bir Şehrin Valiliğinden Kurban Bayramı'nda Kısıtlama Kararı

Bir şehirde Kurban Bayramı yasağı.

31 Temmuz 2020 günü Kurban Bayramı 'nın ilk günü olacak. Korona pandemisinin gölgesinde geçirilecek ikinci dini bayram oılan Kurban Bayramı 'nda Türkiye geneli bir kısıtlama olmayacak. Ancak vaka artışı olan şehirlerde bazı kısıtlamalar olabileceği belirtilmişti.

Bu uyarı sonrası ilk açıklama Rize Valiliği 'nden geldi. Valilik yaptığı açıklamada bazı kısıtlamaların getirildiğini söyledi. 

VAKALAR AZALDI AMA...

İl Hıfzıssıhha kurulu tarafından yapılan açıklamada , şehirde kurallara uyulduğu dönemlerde vaka sayısının azaldığı , ancak son dönemlerde düğün, doğum günü kutlamaları ve diğer kutlamalardaki kalabalıklar, kurallara uyulmaması gibi etmenler nedeniyle vaka sayısının yeniden yükselişe geçtiği ve 220 'yi bulduğu öğrenildi. 

BAZI KISITLAMALAR GELDİ

Valilik tarafından yapılan açıklamada Kurban Bayramı 'nda kentte kurban eti kavurma ve toplu yeme geleneği ile bayramlaşmalara yasak getirildiğine yer verildi.

VAKA ARTIŞI ENDİŞE VERİCİ

Rize Valisi Kemal Çeber,  vaka artışı ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kurban Bayramı'nda yöremize özgü bir gelenek olan toplu kavurma yemeyi bu bayram yapmayacağız, toplu bayramlaşma geleneğini de kaldıracağız. Bu bayramda da çok daha dikkatli davranacağız, konulan kurallara harfiyen uyarak hastalığın yayılmasının önüne geçeceğiz. Kontrollü sosyal hayata, normalleşmeye geçişi tam olarak rayına koyduk diyemiyoruz. Rize'de de bunu söyleyemiyoruz çünkü vaka sayılarında artış var. Hatta son günlerde bize endişelendiren artışlar yaşanıyor. Rize'de vaka sayıları 220'ye ulaştı. Bugüne kadar il genelinde 500 küsur vaka görüldü. 390 küsuru şifa ile taburcu oldu. Şu anda da hastanelerimizde 220'ye yakın kişi yatıyor. Yoğun bakımda 5 hasta var, bunlardan ikisi entübe durumunda. Diğer hastalarımızın genel sağlık durumları iyi. Ama yine de bu sayılar ve son dönemlerdeki artışlar bizi endişelendiriyor."

KÖPÜK PARTİLERİ YAPILIYOR

Vali Çeber, kontrollü sosyal hayatta sorumluluğun büyük çoğunluğunun vatandaşlarda olduğunu söyledi ve "Hala riskin geçmediğini, salgın riskinin devam ettiğini, vakaların görüldüğünü ve kontrollü sosyal hayat noktasında çok dikkatli olmamız gerektiğini ilgililer her platformda vurguluyorlar. Bir jandarmanın, polisin, sağlıkçının yerine kendinizi koyun, akşama kadar bir mücadele veriyorsunuz eve gittiğinizde öğreniyorlar ki bir plajda insanlar köpük partisi yapıyor, herhangi bir organizasyonda insanlar kol kola horon oynuyor, düşünün ki moraliniz nasıl bozulur. Vatandaşlara büyük görev düşüyor. Maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda çok daha fazla özen ve çok daha fazla dikkat istiyoruz" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA