Bedelli Askerlik Ücreti Hakkında Son Dakika Gelişmesi

Bedelli askerlik ücreti ile ilgili son dakika gelişmesi. Edinilen bilgilere göre Temmuz ayında artacak bedelli ücretinin sabitleneceği bildirildi.

Bedelli Askerlik Ücreti Hakkında Son Dakika Gelişmesi

Bedelli askerlikle ilgili son dakika haberi.

Yeni askerlik sistemine geçildi. Askerlikte yeni sisteme geçilmesi ile birlikte bedelli askerlik kalıcı hale geldi. Askerliği bedelli yapmak isteyenler, önceden başvuru yapacak ve kurada adlarının çıkması sonrası 1 aylık temel eğitimden sonra terhis olacak. 

Habertürk 'ten Saliha Çolak 'ın son dakika olarak aktardığı haberine göre, bedelli askerlik hakkından yararlanmak isteyen vatandaşlar, memur maaş katsayısının 240 bin gösterge ile çarpımı sonucunda bulunan rakamı bedel olarak ödemek zorunda.  Bedelliye hak kazananlar bu parayı peşin yatıracak ve 1 aylık askerliğin ardından terhis olacak. 

TEMMUZ AYINDA ZAM GELECEKTİ

Her yılın Ocak ve Temmuz ayında memur maaşlarına zam gelmektedir. Mevcut memur maaşına göre hesaplama yapıldığında 31 bin TL olan bedelli ücreti, Temmuz ayında gelecek zamla birlikte artacaktı. Ancak olası katsayı artışına göre, daha yeni sistem uygulamaya geçmeden hemen önce , 31 bin olan bedelli askerlik ücreti 33-35 bin lira arasında bir rakama çıkacaktı. Ancak Milli Savunma Bakanlığı mağduriyetleri önlemek için farklı bir uygulamaya gidiyor.

Habertürk 'ün aktardığı bilgiye göre rakamın sabitleneceği belirtildi.

Diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN TÜM GELİŞMELERDEN ANINDA HABERDAR OLUN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN