Bedelli Askerlik Ücreti 80 bin 64 Lira Oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Memur Maaş Katsayı Genelgesinin yayımlanmasıyla birlikte Bedelli askerlik ücreti de değişti. Yayımlanan Genelgeye göre yapılan hesaplamada bedelli askerlik ücreti 80 bin 64 liraya çıktı.

Bedelli Askerlik Ücreti 80 bin 64 Lira Oldu

Bedelli Askerlik Ücreti 80 bin 64 Lira Oldu

TÜİK tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon sonrasında a'dan z'ye herşeyin hesaplaması değişti. Öncelikle milyonlarca memur için Temmuz ayında alınacak zam oranı yüzde 41,69 olarak açıklanırken, ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı Memur Maaş Katsayı Genelgesinin güncel halini yayımladı.  Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan Memur Maaş Katsayı Genelgesine göre Bedelli askerlik ücreti de değişti. Memur maaş katsayı genelgesinde memur maaşlarının hesaplanmasından kullanılan maaş katsayısının artmasıyla birlikte bedelli askerlik ücreti de 80 bin 64 liraya çıktı. 

Hürriyet Gazete'sinden Burak Taşçının haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzasıyla yayımlanan genelgeye göre bedelli askerlik ücretini belirleyen formülde yer alan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 154'üncü maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge ve kıdem aylığı gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı 0,333603 olarak belirlendi.

Öte yandan Bedellik askerlik hesaplaması memur maaş aylık katsayının 240000 ile çarpımıyla bulunuyor. Resmi açıklamanın Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılması bekleniyor.

Hesaplama formülü ise şöyle:

240000 x 0,333603= 80.064 TL