BDDK Duyurdu! Konut Kredilerine Düzenleme Geldi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu konut kredilerine düzenleme getirdi. Alınan karar ile birlikte 1. el ve 2. el konutlar için de konut kredilerinde kredi değer oranını tutar bazlı farklılaştırdı. İşte detaylar..

BDDK Duyurdu! Konut Kredilerine Düzenleme Geldi

BDDK Duyurdu! Konut Kredilerine Düzenleme Geldi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu konut kredilerine düzenleme getirdiğini duyurdu. Kurulun aldığı kararla birlikte 1. el ve 2. el konutlar için de konut kredilerinde kredi değer oranını tutar bazlı farklılaştırdı. 

Konut değerine göre azami kredi oranı

Alınan kararlara göre Enerji sınıfı1 A olan 1. el konutlar için , konut değeri 2 milyon liranın altında olan konutlarda azami kredi oranı yüzde 90, değeri 2 - 5 milyon arasnında olan konutlar için azami kredi oranı yüzde 70, konut değeri 5 - 10 milyon arasında olan konutlar için azami kredi oranı yüzde 70 olarak düzenlendi. Öte yandan değeri 10 milyon liradan fazla olan konutlar için konut kredisi imkanı bulunmadığı aktarıldı. 

2. el konutlarda da konut kredisine düzenleme geldi

Enerji sınıfı A olan 2. el konutlar için ise konut değeri 500 bin liradan az olan konutlar için azami kredi oranı değerinin yüzde 90'ı, 500 bin - 2 milyon arasında olan konutlar içinde yüzde 70, 2 - 5 milyon arasında olan konutlar içinde azami kredi oranı yüzde 50, değeri 5 - 10 milyon lira arasında olan konutlar için ise kredi oranı azami 2,5 milyon lira olarak düzenlendi. Ayrıca 1. el konutlarda olduğu gibi 2. el konutlarda da değeri 10 milyon TL'nin üzerinden olan konutlarda konut kredisi imkanının bulunmadığı belirtildi.