Bakan Müjdeli Haberi Duyurdu: Ayçiçek Yağında %25 İndirim

Ayçiçek yağı fiyatlarındaki düşüşle ilgili iyi bir son dakika haberi geldi. Bakan, yüzde 25'lik bir indirimin yakında uygulanacağını söyledi.

Bakan Müjdeli Haberi Duyurdu: Ayçiçek Yağında %25 İndirim

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Yeni Kararı  İle Ayçiçek Yağı Fiyatını %25 Düşüreceğini Duyurdu.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, yaptığı son açıklamada ayçiçek yağına getirilen düzenlemeyle fiyatların nasıl düşeceğini kamuoyuyla paylaştı. Antalya'da tarım sektörü temsilcilerinin toplantısına katılan ve programa katılan Bakan Kirişçi, bakanlık olarak sektör temsilcilerinin sorunlarını dinledi ve  bu sorunların giderilmesi için yapılan çalışmalardan bahsetti.


UKRAYNA'YA DÜŞÜK FİYATTAN  ÜRÜN VERİLECEK
Savaşta ülkemizin taraf mantığı ile hareket etmediğini, dengeleri gözettiğini söyleyen Bakan Kirişçi, iki ülkenin de dost ve komşu ülkeler olduğunu söyledi. Bakan Kirişçi açıklamasında, "Taraflardan birinin taraftarı olsaydık, savaştan etkilenen iki ülkenin yanına biz de eklenebilirdik. Şu anda her iki ülke de sürekli 3-4 gün geçmez, Ukrayna ve Rusya Tarım Bakanı görüşmek istediklerini belirtirler. Ne için bunu isterler? Çünkü her iki ülke de tarımsal ürünler konusunda dış ticarete konu olabilecek önemli ürünleri olan ülkelerdir" ifadelerini kullandı.


Türkiye'nin bu ülkelerden aldığı ürünler olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Kirişçi, "Örnek vermem gerekirse sadece Ukrayna'nın elinde 27.5 milyon ton dış ticarete konu olan ürün var. Türkiye, 8.5 milyon ton mısır üreten bir ülke. Ukrayna'nın dış ticarete konu olan 13.5 milyon ton mısır stokundan bahsedersem, bu stokun ne anlama geldiğini daha iyi anlamış oluruz. Aynı şekilde 7.5 milyon ton ayçiçeği çekirdeği var. Ayçiçeği yağı değil, çekirdek. 6,5-7 milyon ton civarında ayçiçek yağı var, 1 milyon ton civarında soya var. Bu ürünleri bize dış ticaretteki fiyatının yüzde 25 aşağısına vermeyi taahhüt ediyorlar." dedi ve Rusya'nın durumunun farklı olmadığını, onlarda da sıkışmışlık olduğunu söyleyerek, "Azerbaycan domates konusunda Rusya'nın önemli tedarikçilerinden biriydi. Azerbaycan'la Rusya arasındaki ilişkinin ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu ilişkiye rağmen artık ürün alışverişlerinde ciddi problemler yaşanıyor. Ama hiçbir zaman biz Rusya'ya, Ukrayna'ya, Azerbaycan'a, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne kısıtlama getirmedik" ifadelerini kullandı.