Bakan Koca'dan Sağlık Çalışanlarına Müjde Geldi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, sağlık çalışanlarına sabit ek ödemelerden, döner sermayeye kadar birçok konuda müjde verdi. İşte Bakan Koca'nın yaptığı müjde gibi açıklamalar..

Bakan Koca'dan Sağlık Çalışanlarına Müjde Geldi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından sağlık çalışanlarına müjdeler verdi. 

Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesine yönelik kanun teklifinin bugün meclisten geçmesinden sonra milletvekillerine teşekkür eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu teklifin yasalaşmasından sonra sıranın ekonomik müjdelere geldiğini duyurdu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, sağlık çalışanlarına sabit ek ödemelerden, döner sermayeye kadar birçok konuda müjde verdi.

Sabit ek ödemeler tek bordrodan yapılacak

Sosyal medya hesabından müjdelerin duyuran Koca, bugün meclisten geçen Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesine yönelik kanun teklifinin hemen ardından sağlık çalışanlarının maaş ödeme sistemlerinde de özlük haklarında bir takım iyileştirmelerin yer alacağı yasal düzenlemenin mecliste görüşüleceği bilgisini paylaştı. Meclise gelecek olan yasal düzenleme ile sağlık çalışanlarına yapılan ek ödemeler tek maaşla bordrodan merkezi bütçeden ödenecek, dolayısıyla herhangi bir hak kaybı olmayacak ve tüm ödemeker emekliliğe yansıtılacak.

Özverili çalışan personelin ek ödemelerinde artış yapılacak

Müjde gibi paylaşımlara devam eden Bakan Koca, döner sermayeden ek ödeme vermeyen hiçbir hastane kalmayacağını, özverili çalışan doktorlar ve sağlık personelinin ek ödemelerinde artışların yapılacağını duyurdu.