Bakan Kasapoğlu'na KYK Faizleri Silinecek Mi Diye Soruldu İşte Cevabı

Son Dakika. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na KYK faizleri silinecek mi diye soruldu, işte Bakan Kasapoğlu’nun cevabı.

Bakan Kasapoğlu'na KYK Faizleri Silinecek Mi Diye Soruldu İşte Cevabı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, CNN Türk ekranlarında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Milyonlarca üniversite mezununun beklediği KYK borcu ile ilgili Bakana faizler silinecek mi diye soruldu, Bakan Kasapoğlu’nun KYK borçları ile ilgili açıklaması şu şekilde;

Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız bununla ilgili açıklama yaptılar. Bizim genç odaklı siyasetimizi konuşuyoruz. Biz, özellikle gençlerimizin fırsat eşitliği noktasında artık her ilde 1 üniversite var. Genç odaklı siyasetimizin diğer bir yönü öğrenci harçlığı gündemde yok. Krediye burs sitemi en gelişmiş altyapı bizde. Türkiye’de kurumsal olarak burs sistemini Türkiye’nin gündemine getiren Cumhurbaşkanımızdır.

500 binden fazla öğrenciye bursa sağlıyoruz 1 milyondan fazla öğrenciye kredi sağlıyoruz. Gelinen noktada Kılıçdaroğlu diyor ki faiz… Faize en karşı olan biziz bu bir faiz uygulaması değildir. Burada tamamiyle 351 sayılı yurt hizmetleri kanununda yer alan uygulamadır. Rakamların bu anlamdaki istikrarın farklı durumda olması sebebiyle farkı gelişmeler oldu. Hiçbir konjonktüre öğrencilerimize kurban etmeyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerekli adımları atacağız çalışmalarımız her şey hazır.

Gençlerimizi fırsatçıların malzemesi halin getirmeyiz kimseye müsaade etmeyiz. Bugüne kadar ne yaptıysak bundan sonra da aynı özveriyi sunacağız.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /