Bahçesaray Şehitlerinin İsimleri ve Memleketleri Açıklandı

Bahçesaray 'da yaşanan çığ faciasında şehit olan askerlerimizin isimleri ve memleketleri açıklandı. İşte şehitlerimiz.

Bahçesaray Şehitlerinin İsimleri ve Memleketleri Açıklandı

TOKAT'A ŞEHİT ATEŞİ

Bahçesaray 'da önceki gün meydana gelen çığ felaketi sornası arama- kurtarma çalışmalarına katılan Yukarı Narlıca Karakol Komutanlığı 'nda görevli Jandarma Uzman Onbaşı Osman Karaca, yaşanan ikinci çığda şehit düştü.

Şehidin acı haberi Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Çevreli beldesinde oturan ailesine verildi. Emine ve Mehmet Karaca çiftinin 6 çocuğunun 4'üncüsü olan şehidin acı haberini Almus Kaymakamı Emre Çifci, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Birol Çavuşoğlu ve Almus Belediye Başkanı Özer ailesine iletti. Acı haberi alan şehidin anne-babası ve kardeşleri büyük üzüntü yaşadı.

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Osman Karaca'nın, 4 ay önce Nagihan Tuna Karaca ile evlendiği ve görev yeri olan Van'da eşi ile birlikte yaşadığı öğrenildi.

ESKİŞEHİR 'E ŞEHİT ATEŞİ

Eskişehirli Jandarma Uzman Çavuş Tarkan Karaca ikinci çığ faciasında şehit düştü.

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi' nde yaşayuan Şehit Karaca'nın ailesinin Tepebaşı ilçesi Seylap Caddesi'nde bulunan işletmelerinde olduğu öğrenildi. Buraya gelen askeri erkan anne Nurhan Karaca’ya acı haberi verdi. Anne Karaca ardından Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde bulunan ikametlerine götürüldü.

AYDIN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

29 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Muammer Keskin ikinci çığ faciasında şehit oldu. Şehidimizin acı haberi memleketi Aydın’ın Çine ilçesine ulaştı.

Şehidin acı haberini aileye Çine Kaymakamı Turan Erdoğan ve Aydın İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri bildirdi. Acı haberin duyulmasının ardından büyük üzüntü yaşanırken, ailenin evine Türk bayrakları asıldı.

Evli ve 1 çocuk babası Keskin'in Van İl Jandarma Komutanlığı Çatak-Kayaboğazı Jandarma Karakol Komutanlığında 2 yıldan beri görevli olduğu öğrenildi.

Öte yandan, Uzman Çavuş Muammer Keskin’in Zeynep Keskin ile bir süre önce evlendiği ve 3 aylık Kumral Keskin isminde kız çocukları olduğu öğrenildi. 

KARS 'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Karslı Uzman Çavuş Oğuzhan Ulaş Avcı da şehit oldu.

 Kars’ın Arpaçay İlçesi nüfusuna bağlı Uzman Çavuş Oğuzhan Ulaş Avcı’nın acı haberi ailesine ulaştı.

Arpaçay’a Türk Bayrakları asılırken, şehidimizin naaşı yarın Van'da düzenlenecek törenin ardından Kars’a getirileceği ve Cuma namazını müteakiben toprağa verileceği öğrenildi.

AKSARAY 'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Aksaraylı 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Süslü ikinci çığ faciası sonucu şehit oldu.

Şehidin acı haberi gece memleketi Aksaray'ın Sultanhanı ilçesi Selçuk Mahallesindeki baba evine ulaştı. Askeri yetkililer şehidin baba evine gelerek acı haberi verip başsağlığı diledi. 10 kardeş olan Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Süslü'nün 2 yıllık evli olduğu, 10 aylık Miray isminde bir kız çocuğu olduğu öğrenildi. Acı haberi alan şehidin babası Mehmet Süslü, annesi Yeter Süslü, eşi Süreyya Süslü (23) ve yakınları büyük üzüntü yaşadı. 

KOCAELİ 'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Bahçesaray 'da yaşanan çığ felaketinde Kocaelili olduğu öğrenilen Jandarma Astsubay Fatih Karagöz de şehit düştü.

DÜZCE 'YE ŞEHİT ATEŞİ

Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ altındaki 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine çığ düşmesini arama çalışmalarına sırasında tekrardan çığ düşmesi sonucu Düzceli Uzman Çavuş Özgür Işık’ın da şehit olduğu öğrenildi.

1992 doğumlu olduğu ve Yılıca İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu, Düzce merkez hamidiye mahallesinde ikamet ettiği öğrenildi. Aynıca Şehidimizin evli olup çocuğu bulunmamaktadır