Ayasofya'da Skandal Görüntü: Tarihi Su Haznesi Ayakkabılık Olarak Kullanılıyor!

Camiye dönüştürülen Ayasofya’nın İmparatorluk Kapısı’ndan parçaların koparılmıştı. Yeni gelen haberlere göre bu kez tarihi yapının içindeki su haznesinin kapağının kırıldığı ve içine ayakkabıların konulduğu görüldü.

Ayasofya'da Skandal Görüntü: Tarihi Su Haznesi Ayakkabılık Olarak Kullanılıyor!

Ayasofya Camii'nin tarihi su haznesinin  kapağının kırıldığı ve insanların ayakkabılarını kapağın içine koyduğu ortaya çıktı. Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, olayı sosyal medya hesabından paylaştığı bir fotoğrafla duyurdu. Fotoğrafta tarihi su haznesinin kapağının kırıldığını ve insanların ayakkabılarını kapağın içine koyduğunu söyledi.

Karar  gazetesinin haberine göre,  Ayasofya'nın tarihi "İmparatorluk  kapısının" bir kısmının geçtiğimiz günlerde yarılması sonucu bir skandal daha patlak verdi. Bu kez Ayasofya Camii'nin tarihi su haznesinin kapağının kırıldığı ve insanların ayakkabılarını kapağın içine koyduğu ortaya çıktı.


Tarihi Su Haznesi Ayakkabılık Olarak Kullanıldı
Müze statüsünden camiye dönüştürülen Büyük  Ayasofya  Camii'nde yıkım sürüyor. Son günlerde Ayasofya'nın tarihi "İmparatorluk kapısı"nın bir parçasının koparılması çok konuşulmuştu.
Sanat Tarihi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Yaşar, Ayasofya'nın tarihi 'İmparator Kapısı'nın tahrip edildiğinin ortaya çıkması üzerine bir görevlinin kendisine, "İnsanlar burayı kutsal sayıyor. Bazıları hatta oradan parça koparıp ağızlarına atıyorlar" dediğini dile getirmişti.


Bu kez ise Ayasofya'nın tarihi su haznesinin kapağı kırıldı. Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, olayı sosyal medya hesabından paylaşarak tarihi su haznesinin kapağının kırıldığını ve insanların ayakkabılarını kapağın içine koyduğunu belirtti. Yetkililerden henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.