Askerlik 6 Aya Düştü: Peki Terhisler Ne Zaman?

Yeni askerlik sistemi kanunu için dün TBMM yoğun bir gün geçirdi. Askerlik süresinin 6 aya inmesini ön gören madde Genel Kurul 'da kabul edildi. Peki terhisler ne zaman başlayacak? İşte detaylar ve son bilgiler.

Askerlik 6 Aya Düştü: Peki Terhisler Ne Zaman?

Askerliğin 6 aya düşürülmesini öngören madde kabul edildi peki terhisler ne zaman başlayacak?

TBMM Genel Kurulu önceki gün toplandı ve geçtiğimiz hafta başlayan yeni askerlik sistemi görüşmelerine kalınan yerden devam edildi. Yeni askerlikte önceki gün büyük yol kat edildi ve 30 madde kabul edildi.

Toplamda 65 maddeden olauşan Askeralma Kanun Teklifi 'nin tüm maddeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu 'nda oylanacak ve son olarak tüm maddeler tek seferde oylanacak. Kanun teklifinin son olarak tamamı oylandıktan sonra TBMM 'den geçecek.

Meclisten geçtikten sonda kanun teklifi Cumhurbaşkanlığı 'na gönderilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın onaylaması sonrası kanun teklifi Resmi Gazete 'de yayımlanıp kanun haline gelecek ve yürürlüğe girecek.

YÜRÜRLÜK TARİHİ

Kanunun yürürlük tarihi, söz konusu tasarıda aksi bir madde olmaması durumunda Resemi Gazete'de yayımlanma tarihi olacak. Askeralma Kanun Teklifi Resmi Gazete 'de yayımlanınca yürürlüğe girecek ve terhisler başlayacak.

RESMİ GAZETE 'DE YAYIMLANDIKTAN SONRA NE OLACAK?

Kanun teklifi Resmi Gazete 'de yayımlanıp yasa haline geldikten sonra askeriye , yeni sisteme geçecek ve 6 ayını tamamlayanlara terhis gelecek. Silahaltında 6 ayını tamamlayanlar , isterse terhis olabilecek, isterse 6 ay daha kalıp asgari ücret  alacak.

RESMİ GAZETE 'DE NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Askerlik görüşmeleri bugün de devam edecek. Bugün de maddelerin çoğunun bitmesi ve son oylamanın Perşembe günü yapılıp Kanun teklifinin Perşembe Günü Cumhurbaşkanlığı 'na gönderilmesi bekleniyor. 

Cumhurbaşkanlığında da hiç bekletilmeden onaylanacak kanun teklifinin Cumartesi ya da Pazar günü Resmi Gazete 'de yayımlanması bekleniyor.

MADDE DEĞİŞİKLİĞİ OLURSA SARKABİLİR

Daha önce AK Parti 'den ve diğer partilerden gelen açıklamalarda bazı maddelerde değişiklik olabileceği belirtildi. Herhangi bir değişiklik yapılması durumunda yeni askerlik sistemi haftaya kalabilir. Bekleyip göreceğiz..

YENİ ASKERLİK  bekleyenlerle bilgi alış verişi için TIKLA

YENİ ASKERLİK KANUNU YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİRİN 

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN