Asgari Ücretin Belirlenmesi İçin İkinci Toplantı Başladı Masada Kritik Raporlar Var

İlki 7 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen 2023 asgari ücret belirlenmesi için toplanan asgari ücret tespit komisyonu ikinci toplantısı başladı.

Asgari Ücretin Belirlenmesi İçin İkinci Toplantı Başladı Masada Kritik Raporlar Var

Asgari ücret tespit komisyonu ikinci kez toplandı. İlki 7 Aralıkta geçekleşmiş ve ikinci toplantının tarihi 14 Aralık olmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde başlayan toplantıda başta Haz

Komisyona dikkat çeken bir raporda TÜİK verisi olacak. TÜİK!in bir işçinin geçinebilmesi için yapması gereken asgari ücret harcama tutarlarına ilişkin raporlar da ele alınacak.

Asgari Ücretleri Rahatlatacak Düzeyde Uzlaşmayla Belirleyeceğiz

Toplantı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücretle ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu;

“Asgari ücret favkalade önemli bir kuruldur. Asgari ücret temel ücret haline geldi diye ezberlenmiş söz var bu doğru değil. Asgari ücretli yüzde 38 civarında. Asgari ücret, diğer çalışanların ücretlerinin yukarı tırmandırılmasını sağlıyor. Ücretlerin arasındaki farklılaşmanın yukarı doğru gittiğini ortaya koymaktadır. Bugünkü toplantıda işçi ve işveren tarafıyla birlikte diğer ücretleri de rahatlatacak bir düzeyde uzlaşmayla belirleyeceğiz Bu hafta ya da önümüzdeki hafta, bu ay içinde yasal olarak imzalamamız lazım. Geniş uzlaşmayla bunu gerçekleştiririz diye umut ediyorum.”

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /