Asgari Ücret Komisyonu Bu Tarihte Toplanıyor! İşte Zamlı Asgari Ücretin Belli Olacağı O Gün..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücret zammı müjdesi sonrasında, zamlı asgari ücretin belli olacağı toplantının günü de belli oldu. Yapılan açıklamaya göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu 29 Haziran 2022 günü toplanacak ve yeni asgari ücret belli olacak..

Asgari Ücret Komisyonu Bu Tarihte Toplanıyor! İşte Zamlı Asgari Ücretin Belli Olacağı O Gün..

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplanıyor

Bugün yapılan kabine toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonların beklediği asgari ücret zam konusu hakkında müjdeyi verdi. Erdoğan Temmuz ayından itibaren, şu anda 4.250 TL olarak uygulanan asgari ücretin zamlanacağı müjdesini verdi. Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak ? 

Toplantı 29 Haziran günü yapılacak

Temmuz ayından itibaren ülkemizde uygulanacak zamlı asgari ücretin belli olacağı toplantınında tarihi belli oldu. Yeni asgari ücretin netlik kazanacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonun toplantısın 29 Haziran 2022 Çarşamba günü saat:14.00'da olacak.

Zamlı asgari ücret belirlenirken İşverende gözetilecek

Kabine sonrasında kameraların karşısına geçen Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve işveren tarafıyla görüştüğünü, Temmuz ayından itibaren asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istediğini belirtti. Erdoğan, zamlı asgari ücretin belirlenirken ise özellikle belli sayıya kadar işçi çalıştıran işverenlerinde gözetilmesini, asgari ücrette yapılacak ara zammın istihdanda olumsuz etki yaratmaması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kamu çalışanlarına enflasyon farkları verilecek

Açıklamalarını sürdüren Erdoğan, milyonlarca memur ve emeklininde Temmuz ayında enflasyon farklarının verileceğini, enflasyon kaç olursa olsun, hiç çalışanın enflasyona ezdirilmeceğini bir kez daha vurguladı..