Alkol Satışı Tartışmalarına İlişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Açıklama

İçişleri Bakanı , Ramazan bayramı sonuna kadar sürecek tam kapanma sürecinde alkol satışlarının yasaklanmasıyla ilgili tartışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Alkol Satışı Tartışmalarına İlişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Açıklama

Bu kısıtlamanın yeni bir kısıtlama olmadığını, daha önceki hafta sonu yasaklarında da ilgili kısıtlamaların uygulandığını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu seferki yasakların sadece süresinin uzun tutulduğunu söyledi. 

Bakan Soylu şunları söyledi:

Geçen dönemde kısıtlamalarda, geçen hafta sonundaki kısıtlamalarla ilgili hiçbir fark yok. Tüm kısıtlamalarda ne varsa, kurallar aynı, fakat süre uzun. Yani şunu söylemek gerekir, bizim insanın en temel haklarından birisi, Anayasal hakkı seyahat hakkı yok. Ondan vazgeçiyor, okullardan vazgeçiliyor, insanlar sabahleyin işyerlerini kapatıyor. Artı bir kısıtlama söz konusu değil. Kurallar aynı, süre uzun, biraz sabırlı olacağız. Dünyada birçok ülkede kısıtlamalar var sizi , izleyenleri yormak istemiyorum. İngiltere'den Fransa'ya kadar...

Kapanma 4 hafta sürdü Fransa'da tüm gün kısıtlamalar olmuş, şehirlearası seyahat kısıtlamaları, oteller, sinemalar, okullar, Paris'te 6 Kasım'dan itibaren alkol satışlarının belirli yasak olması, halka açık yerlerde tüketilmesinin yasaklanması gibi gibi gibi, çok sayıda ülkeden örnek var. Tüm bunları değerlendirerek adımlar attık. Aksi takdirde bunu hep beraber inanarak yaptık. Biraz önce yaptık, 18 Kasım'da başladık, 1, 1.5 ay içerisinde kestik, en alta indirdik vaka sayılarını. Şimdi de çok rahat şekilde, aşılama takviminin sonuna kadar hedefleyerek bu işi çözebileceğimizi düşünüyorum.

Alkol tartışmalarından hiç rahatsız değilim, biz buradan sağlıkçı çıkalım da nasıl çıkarsak çıkalım.