Akılalmaz İddia: Başkanın Korumaları Vatandaşa Silah Çekti!

Vatandaşlar yaşanan sel felaketi olaylarında ihmali ve yetersizliği bulunduğu gerekçesiyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e tepki gösterirken, ortaya atılan bir iddia atıldı. Beyazgül'ün korumalarından birinin vatandaşa silah çektiği öne sürüldü.

Akılalmaz İddia: Başkanın Korumaları Vatandaşa Silah Çekti!

Şanlıurfa'da gece saatlerinden beri etkili olan sağanak sonucu bazı dereler taştı, araçlar suyun içinde kaldı can kayıpları yaşandı. Kentte sağanak nedeniyle merkez Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı.

Ağır yıkımlara yol açan deprem felaketi sonrası sel karşısında büyük bir çaresizlik içinde kalan vatandaşlar yaşanan olaylarda ihmali ve yetersizliği bulunduğu gerekçesiyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e tepki gösterdi. Ortaya atılan bir iddia ise büyük tartışma yarattı. Beyazgül'ün korumalarından birinin vatandaşa silah çektiği öne sürüldü.

Sosyal medyaya düşen videolarda vatandaşların kalabalık bir ekiple selin vurduğu bölgede inceleme yapan Beyazgül'ün üzerine doğru yürüdükleri ve araya giren zabıta ve polis ekiplerinin başkana kalkan olarak o noktadan uzaklaştırdığı görülüyor. Videonun devamında ise vatandaşların tepki gösterdiği Beyazgül'ün korumalarından birinin kalabalığa doğru silah doğrulttuğu ve bu hareketin gerilimi tırmandırdığı öne sürüldü.

Görüntülerde kalabalıktan birinin başkanın uzaklaştırıldığı sırada "Sen vatandaşa silah çektin" dediği duyuluyor.