AK Parti’den Olağanüstü Meclis Toplantısına Rest

Son Dakika. AK Parti cephesinden olağanüstü meclis toplantısı kararına ret geldi, katılmayacaklarını açıkladı.

AK Parti’den Olağanüstü Meclis Toplantısına Rest

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla  kanun teklifi hazırlayarak Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdı.

CHP, dün 120 imzayla TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplantıya çağrılması talebinde bulunmuştu.

Başkan Mustafa Şentop Olağanüstü Toplantı Çağrısı Yaptı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının nedenleri ve alınması gereken önlemler konusunda bir genel görüşme açılması amacıyla yapılan olağanüstü toplantı çağrısı üzerine, TBMM Genel Kurulu’nu, Anayasa’nın 93 ve Meclis İçtüzüğü’nün 7’nci maddeleri gereğince, 1 Ağustos Pazartesi günü saat 15’te toplantıya çağırdı.

AK Parti’den Yanıt Geldi: Katılmayacağız

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısını kimseye danışmadan yapmasına tepki gösterdi, 'CHP, bu çağrıyı çözüm amaçlı mı yoksa şov amaçlı mı yaptı?' ifadelerini kullandı. Ünal, "Pazartesi günü olağanüstü toplantıya katılmayacağız" dedi.

Mahir Ünal’ın Açıklamaları

CHP çözüm amaçlı mı, siyasi şov amaçlı mı çağrı yaptı? Son KYK olayında olduğu gibi, düşünebiliyor musunuz, biz söyledik onun üzerine yaptılar gibi söylem geliştiren, sanki sorunları kendileri çözüyormuş gibi bir gerçeklik dışı algı oluşturmaya çalışan söylemi tercih etmiş durumdalar. Bilmeleri gereken şudur, aslolan gerçekleştirme iradesidir. Tabii ki, muhalefetin tavsiyeleri, projeleri olacaktır ama aslolan icraat ve bu konuda iktidarın ortaya koyduğu gerçekleştirme iradesidir.

Yine geçmişe dönük bir hususu da hatırlatmak isterim, her şey biz yaşarken oldu, bizim hafızamızla alay etmesinler. Bu ülkede, 1950'lerin, 60'ların, 70'lerin, 80'lerin, 90'ların sorunları konuşulur, böyle gelmiş böyle gider denilirdi. 14 Ağustos 2001'de AK Parti kurulurken, Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' demesiyle, Türkiye 70 yıllık sorunlarını çözmüş, bugünün sorunlarını konuşmak durumuna gelmiştir. Bu AK Parti'nin sorun çözme kapasitesinin gereğidir.

Bugün AK Parti küresel ölçekte sorun çözen bir partidir. Biz olağanüstü toplantıya katılmayacağız. CHP'nin sağlıkta yaşananlar ve bizim çözüm kapasitemizle dünkü sorunları çözdüğümüz gibi bundan sonraki sorunlara yönelik de faaliyetleri bir siyasi istismar aracı haline getirilmesine müsaade etmeyeceğiz.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /