Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan Açık Cezaevi İzinleri İle İlgili Açıklama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kanal 7'deki Başkent Kulisi programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan Açık Cezaevi İzinleri İle İlgili Açıklama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı son dakika açıklamasında izinlerden şimdiye kadar 413 bin 652 kişinin faydalandığını söyledi.
Açık cezaevlerindeki hükümlülerin 31 Mayıs'ta sona erecek Kovid-19 tedbirleri kapsamındaki izin sürelerinin uzatılmasıyla ilgili taleplere ilişkin sorulan soru üzerine Bozdağ, konuyla ilgili büyük bir beklentinin olduğuna dikkati çekti.

Bakan Bozdağ yaptığı açıklamada, "Bu konuda büyük beklenti olduğunu ben de biliyorum. Bakanlığımıza, gerek milletvekillerimize, gerekte genel merkezimize gelen taleplerden bunu görüyorum. Kovid izinleri bildiğiniz gibi bir zaruretten ortaya çıktı. Bugüne kadar 413 bin 652 kişi bundan istifade etti ve halen 103 bin 532 kişi de bu izinden istifade etmektedir. En son uzatma kanun gereği yapıldı. 31 Mayıs'ta sona ermektedir. Geçenlerde AK Parti MYK’da bu konuşuldu. Orada bir değerlendirme yapıldı. Yarın da Kabinede  benimde bir sunumum olacak. Orada da  bir değerlendirme yapılacak. O değerlendirmeden sonra bir konuda çıkacak bir karar karar çıkarsa kamuoyuyla paylaşılacak.  Şu anda Kabinede de yarın bu konu değerlendirileceğini buradan ifade etmek isterim." ifadelerini kullandı. 


Denetimli Serbestlik Gelebilir

Geçen günlerde  bir programda 1 ya da 2 yıl kalan mahkumların cezalarının kalan süreleri için denetimli serbestlik uygulanmasının gündemde olduğuna yer verildi. Açıklama Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikalar Kurulu Üyesi Mehmet Uçum'dan gelmişti. 

Kabine Toplantısı Ne Zaman?

23 Mayıs 2022 Pazartesi günü  Kabine toplantısı yapılacak. Saat 15.30'da başlayacak olan toplantının  19.00 civarında sona ermesi ve açıklamanın yapılması  bekleniyor.