Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den Vefat Eden Süleyman Karagülle için Başsağlığı Mesajı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hayatını kaybeden Süleyman Karagülle için baş sağlığı mesajı yayımladı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den Vefat Eden Süleyman Karagülle için Başsağlığı Mesajı

Sosyal medya hesabından, "Milli görüş hareketinin öncülerinden, siyaset ve fikir adamı Süleyman Karagülle'nin vefatından müteessir oldum" ifadelerinin yer aldığı bir mesaj yayımlayan Gül şu ifadeleri kullandı:

Milli Görüş hareketinin öncülerinden, siyaset ve fikir adamı muhterem Süleyman Karagülle'nin vefatından müteessir oldum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

SÜLEYMAN KARAGÜLLE KİMDİR?

Süleyman Karagülle (d. 1 Temmuz 1928; Borçka, Artvin - ö. 24 Mayıs 2021) Türk siyasetçi, İslâm alimi, düşünür ve yazar. Babasından sarf, nahiv, belagat ve mantık gibi alet ilimleri ile tefsir, hadis, fıkıh, kelam ve fıkıh usulü tahsili gördü.1955 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Elektrik Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. 14 yıl kamu görevinde bulundu. 1967’de İzmir'de Akevler Kooperatifi’ni kurdu. Necmettin Erbakan ile beraber Milli Nizam Partisi ve Milli Selamet Partisi'nin kuruluş çalışmalarında yer aldı.

Milli Görüş Hareketi'nin öncülerindendir.Kapitalizm'e ve Sosyalizm'e alternatif olarak geliştirilen Adil Düzen'in teorisyenidir.

https://tr.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCleyman_Karag%C3%BClle